Microfiberklude

Microfiberklude er langt de mest populære klude til rengøringsformål. Hos HUMA fører vi derfor en række af forskellige microfiberklude, fra Nordisk Microfiber og Vileda. De enkelte klude har forskellige egenskaber, ligesom at enkelte microfiberklude er svanemærket.

Vis som Tabel Liste

16 varer

Sorter stigende
 1. ECO-TEX SOFT 40x40 cm Microfiberklude
  ECO-TEX SOFT 40 x 40 cm Microfiberklude
  Ned til 8,63 kr
 2. ECO-TEX Soft 32x32 cm Microfiberklude
  ECO-TEX SOFT 32x32 cm Microfiberklude
  Ned til 7,25 kr
 3. Super TenTax microfiberklud
  Super TenTax 32x32, Svanemærket Microfiberklude
  Ned til 33,75 kr
 4. Super TenTax microfiberklud
  Super TenTax 40 x 40 cm, Svanemærket Microfiberklude
  Ned til 36,25 kr
 5. AUTO Polering klargøringsklud i microfiber
  AUTO Polering / klargøringsklud i microfiber, blå, 40x40 cm
  Ned til 31,25 kr
 6. Vileda PVAmicro, 38x35 cm, microfiberklud
  Vileda PVAmicro, 38x35 cm, microfiberklud
  Ned til 115,00 kr
 7. Tentax Antibakteriel microfiberklud, 40x40
  Tentax Antibakteriel microfiberklud, 40x40
  Ned til 50,00 kr
 8. Micronet microfiberklud, 40 x 38 cm, 10 stk.
  Micronet microfiberklud, 40 x 38 cm, 10 stk.
  Ned til 25,00 kr
Vis som Tabel Liste

16 varer

Sorter stigende

Hos HUMA forhandler vi microfiberklude fra Vileda og Nordisk Mikrofiber, hvoraf et udvalg af dem er svanemærkede. Kludene er velegnede til at rengøre enhver overflade, du end må have behov for at vaske eller afstøve.

Herudover har vi en række specielklude som eksempelvis glasklude, der er specielt egnet til følsomme overflader såsom computerskærme og glas, eller vores vaffelvævede klud, som er velegnet til køkkenrengøring. Fælles for kludene er, at de er i høj kvalitet, så du undgår hyppig udskiftning. Ved korrekt vask, holder de som et minimum til 500 vaske uden at du vil opleve, at rengøringsevnen bliver forringet.

Tips og tricks til brug af microfiberklude

Sådan gør du rent med microfiberklude

Microfiberkludene kan bruges i både tør, fugtig og våd tilstand afhængigt af din rengøringsopgave. Såfremt kluden ønskes brugt fugtig eller våd nøjes med at bruge vand, således at sæbefilm undgås på de flader, du gør rent. Dog kan vand med en anelse opvaskemiddel eller universalrengøringsmiddel bruges ved fjernelse af pletter. 

Microfiberkludene virker affedtende på overflader, og ved brug i længere tid, gælder dette også din hud. Vi anbefaler derfor, at du bruger særlige handsker til microfiberrengøring, almindelige flergangshandsker eller enganghandsker. Efter korte rengøringsopgaver uden brug af handsker bør du benytte en creme, for at opretholde fugten i din hud.

Kludenes størrelse

Kludene fås som udgangspunkt i en stor og en mindre variant - vælg mellem 32x32 eller 40x40 cm. Den bedst egnede størrelse afhænger af dine præferencer og behov. Rengør du eksempelvis normalt store flader, vil en stor klud være ideel. Den kan nemlig foldes 3 gange, hvilket giver en arbejdsstørrelse på 10x20 cm, således at du får 16 rengøringsflader. Kan du nøjes med færre fold af kluden eller rengør du mindre flader, kan du med fordel vælge kluden på 32x32 cm.

Farvekoordiner din rengøring og undgå smitte

Flere af vores microfiberklude-varianter fås i 4 farver, hvilket giver dig muligheden for at farvekoordinere din rengøring. Det kan anbefales at farvekoordinere din rengøring, hvad end du er privatperson eller professionel rengøringsvirksomhed. På denne måde kan det nemt undgås at kluden fra badeværelset ved en senere lejlighed bliver brugt til rengøring i køkkenet. Derved kan unødvendig smittefare undgås på effektiv vis.

Et eksempel på farvekoordinering kan være:

 • Rød: Toilet og sanitet
 • Blå: Køkken
 • Grøn: Inventar
 • Gul: Desinficering og isolation (benyttes primært på hospitaler)

Guide til korrekt vask

For at undgå at kludens rengøringsevne forringes, anbefaler vi at du vasker kludene ved 60 grader eller gerne derover. Vasker du dine microfiberklude ved for lav temperatur, kan det nemlig betyde at snavs ikke i tilstrækkelig grad løsner sig fra kludenes fibre. Dette er vigtigt at være opmærksom på, da tilbageværende snavs på kluden kan ridse følsomme overflader.

Selvom at hovedparten af vores microfiberklude kan kogevaskes, anbefaler vi ikke dette, da den høje temperatur over tid vil være med til at reducere kludenes levetid. Det bør herudover undgås at bruge vaskemiddel, som indeholder blegemiddel, og ligeledes bør vaskemidlets pH-værdi være 10,5 eller under. Skyllemiddel bør ligeledes undgås, da dette nedsætter kludens effekt og derved rengøringsevnen.

Har du spørgsmål til valg af microfiberklude, er du meget velkommen til at kontakte en af vores medarbejdere, som sidder klar til at hjælpe.

Rengøringsartikler

 • Huma
 • Buzil
 • Nmf
 • Diversey
 • Purell
 • Unger

Kontorartikler