Telefonsupporten er midlertidigt lukket.

Ændret drift pga. COVID-19 – læs mere her. Se også vores kategori med populære hygiejneprodukter til desinfektion, rengøring mv.

Microfiberklude

Microfiberklude er langt de mest populære klude til rengøringsformål. Hos HUMA fører vi derfor en række af forskellige microfiberklude, fra Nordisk Microfiber og Vileda. De enkelte klude har forskellige egenskaber, ligesom at enkelte microfiberklude er svanemærket.

11 varer
ECO-TEX Soft 32x32 cm Microfiberklude

ECO-TEX SOFT 32x32 cm Microfiberklude

Lagerantal:
120 Blå
150 Rød
115 Gul
0 Grøn
90 Hvid
70 Sort
7,25 kr

inkl. moms v/1 stk.

ECO-TEX SOFT 40x40 cm Microfiberklude

ECO-TEX SOFT 40 x 40 cm Microfiberklude

Lagerantal:
41 Blå
110 Rød
10 Grøn
130 Hvid
181 Gul
8,63 kr

inkl. moms v/1 stk.

Super TenTax microfiberklud

Super TenTax 40 x 40 cm, Svanemærket Microfiberklude

Lagerantal:
111 Blå
188 Rød
268 Gul
147 Grøn
39 Hvid
36,25 kr

inkl. moms v/1 stk.

Super TenTax microfiberklud

Super TenTax 32x32, Svanemærket Microfiberklude

Lagerantal:
335 Blå
211 Rød
33 Gul
397 Grøn
0 Hvid
33,75 kr

inkl. moms v/1 stk.

AUTO Polering / klargøringsklud i microfiber, blå

AUTO Polering / klargøringsklud i microfiber, blå

31,25 kr

inkl. moms v/1 stk.

Tentax Antibakteriel microfiberklud, 40x40

Tentax Antibakteriel microfiberklud, 40x40

Lagerantal:
0 Blå
15 Rød
7 Gul
7 Grøn
0 Hvid
50,00 kr

inkl. moms v/1 stk.

11 varer

Hos HUMA forhandler vi microfiberklude fra Vileda og Nordisk Mikrofiber, hvoraf et udvalg af dem er svanemærkede. Kludene er velegnede til at rengøre enhver overflade, du end må have behov for at vaske eller afstøve.

Herudover har vi en række specielklude som eksempelvis glasklude, der er specielt egnet til følsomme overflader såsom computerskærme og glas, eller vores vaffelvævede klud, som er velegnet til køkkenrengøring. Fælles for kludene er, at de er i høj kvalitet, så du undgår hyppig udskiftning. Ved korrekt vask, holder de som et minimum til 500 vaske uden at du vil opleve, at rengøringsevnen bliver forringet.

Tips og tricks til brug af microfiberklude

Sådan gør du rent med microfiberklude

Microfiberkludene kan bruges i både tør, fugtig og våd tilstand afhængigt af din rengøringsopgave. Såfremt kluden ønskes brugt fugtig eller våd nøjes med at bruge vand, således at sæbefilm undgås på de flader, du gør rent. Dog kan vand med en anelse opvaskemiddel eller universalrengøringsmiddel bruges ved fjernelse af pletter. 

Microfiberkludene virker affedtende på overflader, og ved brug i længere tid, gælder dette også din hud. Vi anbefaler derfor, at du bruger særlige handsker til microfiberrengøring, almindelige flergangshandsker eller enganghandsker. Efter korte rengøringsopgaver uden brug af handsker bør du benytte en creme, for at opretholde fugten i din hud.

Kludenes størrelse

Kludene fås som udgangspunkt i en stor og en mindre variant - vælg mellem 32x32 eller 40x40 cm. Den bedst egnede størrelse afhænger af dine præferencer og behov. Rengør du eksempelvis normalt store flader, vil en stor klud være ideel. Den kan nemlig foldes 3 gange, hvilket giver en arbejdsstørrelse på 10x20 cm, således at du får 16 rengøringsflader. Kan du nøjes med færre fold af kluden eller rengør du mindre flader, kan du med fordel vælge kluden på 32x32 cm.

Farvekoordiner din rengøring og undgå smitte

Flere af vores microfiberklude-varianter fås i 4 farver, hvilket giver dig muligheden for at farvekoordinere din rengøring. Det kan anbefales at farvekoordinere din rengøring, hvad end du er privatperson eller professionel rengøringsvirksomhed. På denne måde kan det nemt undgås at kluden fra badeværelset ved en senere lejlighed bliver brugt til rengøring i køkkenet. Derved kan unødvendig smittefare undgås på effektiv vis.

Et eksempel på farvekoordinering kan være:

  • Rød: Toilet og sanitet
  • Blå: Køkken
  • Grøn: Inventar
  • Gul: Desinficering og isolation (benyttes primært på hospitaler)

Guide til korrekt vask

For at undgå at kludens rengøringsevne forringes, anbefaler vi at du vasker kludene ved 60 grader eller gerne derover. Vasker du dine microfiberklude ved for lav temperatur, kan det nemlig betyde at snavs ikke i tilstrækkelig grad løsner sig fra kludenes fibre. Dette er vigtigt at være opmærksom på, da tilbageværende snavs på kluden kan ridse følsomme overflader.

Selvom at hovedparten af vores microfiberklude kan kogevaskes, anbefaler vi ikke dette, da den høje temperatur over tid vil være med til at reducere kludenes levetid. Det bør herudover undgås at bruge vaskemiddel, som indeholder blegemiddel, og ligeledes bør vaskemidlets pH-værdi være 10,5 eller under. Skyllemiddel bør ligeledes undgås, da dette nedsætter kludens effekt og derved rengøringsevnen.

Har du spørgsmål til valg af microfiberklude, er du meget velkommen til at kontakte en af vores medarbejdere, som sidder klar til at hjælpe.