Engangshandsker - handsker til ethvert behov

Hos HUMA.dk har vi et stort udvalg af engangshandsker, primært af nitril og latex. Pga. den kraftigt stigende efterspørgsel af engangshandsker i 2020 og 2021, er priserne steget mærkbart, ligesom leveringssikkerheden er faldet. Vi kan derfor ikke garantere, at de engangshandsker som du plejer at bruge er til rådighed. Vi gør dog vores bedste, for hele tiden at have et så bredt sortiment af engangshandsker, for at kunne hjælpe flest muligt af vores kunder.

Alle produkter i “Engangshandsker”

Vis som Tabel Liste

Viser 1-16 af 39 produkter

Sorter stigende
 1. Abena, Engangshandsker Ultra Sensitive, Nitril, Blå, 100 stk.
  Abena, Engangshandsker Ultra Sensitive, Nitril, Blå, 100 stk.
  Ned til 90,00 kr
 2. Abena, Engangshandsker Sensitive Nitril, Sort, 100 stk
  Abena, Engangshandsker Sensitive Nitril, Sort, 100 stk
  Ned til 95,00 kr
 3. Laxex engangshandsker fra Prime Source
  Prime Source Engangshandsker Latex Hvid, 100 stk.
  Ned til 92,50 kr
 4. Abena engangshandsker/medicinske handsker
  Abena Engangshandske Latex Natur, Hvid, 100 stk.
  Ned til 93,75 kr
 5. Sorte engangshandsker lavet af nitril
  Abena, Engangshandsker Classic, Nitril, Sort, 200 stk.
  Ned til 206,25 kr
 6. Boisen Safety Engangshandsker Latex Natur 100 stk.
  Boisen Safety Engangshandsker Latex Natur 100 stk.
  Ned til 83,75 kr
 7. Abena, Engangshandsker Ultra Protection, Nitril, Blå, 100 stk
  Abena, Engangshandsker Ultra Protection, Nitril, Blå, 100 stk
  Ned til 136,88 kr
 8. Pura Comfort White, Engangshandsker, Nitril, Hvid, 100 stk.
  Pura Comfort White, Engangshandsker, Nitril, Hvid, 100 stk.
  Ned til 95,00 kr
 9. Semperguard Style Engangshandsker Nitril Sort 100 stk. SPAR 42%
  Semperguard Style Engangshandsker Nitril Sort 100 stk.
  Ned til 112,50 kr
 10. Aurelia Sonic 200, koboltblå engangshandsker, nitril, 200 stk. SPAR 32%
  Aurelia Sonic 200, koboltblå engangshandsker, nitril, 200 stk.
  Ned til 186,25 kr
 11. Hygonorm Grip Light, Engangshandsker, Latex Pudderfri, 100 stk. SPAR 33%
  Hygonorm Grip Light, Engangshandsker, Latex Pudderfri, 100 stk.
  Ned til 82,50 kr
 12. Hygostar Safe Light, Engangshandsker, Nitril, 100 stk. SPAR 25%
  Hygostar Safe Light, Engangshandsker, Nitril, 100 stk.
  Ned til 123,75 kr
Vis som Tabel Liste

Viser 1-16 af 39 produkter

Sorter stigende

Du kan læse meget mere om de enkelte engangshandsker nedenfor, under selve produkterne, foruden at du altid er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller ønsker vejledning til valget af den rette handske.

Sådan bruger du engangshandsker korrekt:

Nitril, Latex eller Vinyl?

Vælger du at holde dig til én enkelt type af engangshandsker til rengøringsopgaver, anbefaler vi at dit valg falder på engangshandsker af nitril. Dette skyldes at nitrilhandsker er gode til at modstå kemikalier, foruden at risikoen for allergireaktioner reduceres væsentligt, sammenlignet med brug af latexhandsker.

Hvor nitrilhandsker før i tiden var væsentligt dyrere end latexhandsker, er priserne i dag tæt på udlignet. Dette skyldes en kombination af at nitrilhandsker er blevet mere populære med tiden, samtidig med at priserne på naturgummi (latex) er steget. Prisen er derfor ikke længere det afgørende parameter, for hvilke engangshandsker som er fornuftige at vælge.

Latexhandsker: Den mest elastiske handsketype, med rigtig god pasform. Gode barriereegenskaber for mikroorganismer, hvilket gør handsken populær i blandt andet sundhedssektoren. Fremstilles af naturgummi, som er kendt for at fremkalde allergireaktioner hos visse brugere (type I reaktion). Derudover er der en minimal risiko for type IV reaktion grundet restkemikalier fra produktionen.

Nitrilhandsker (anbefalet): Relativt elastisk handsketype, med god pasform. Gode barriereegenskaber for mikroorganismer. Fremstilles af syntetisk materiale, hvorved brugen af naturgummi undgås, og allergirisikoen minimeres. Således er der kun en minimal risiko for type IV reaktion grundet restkemikalier fra produktionen.

Vinylhandsker (ikke lagervare, kan bestilles på forespørgsel): Den mindst elastiske handsketype, som let går i stykker. Beskytter primært mod vand og sæbe, hvorved kemikalie og smittebeskyttelsen er minimal, foruden at handsken ikke er velegnet til kontakt med fedtede fødevarer. Fremstilles af PVC, hvorved at handsken ikke indeholder allergifremkaldende stoffer.

Som beskrevet tekststykket over produkterne, har vi generelt fravalgt at sælge engangshandsker med pudder (talkum) - vores sortiment kan dog i visse tilfælde omfatte latexhandsker med pudder, i perioder med særlige leverandørproblemer. I disse tilfælde, vil det dog tydeligt fremgå af produktnavn og produktbeskrivelse, at engangshandskerne er med pudder. På samme måde som at vinylhandsker kan bestilles hos os efter anmodning, kan engangshandsker med pudder også bestilles efter særskilt anmodning.

Hvornår skal man bruge handsker?

Handsker skal bruges ved en stor del af de daglige rengøringsopgaver, for at beskytte mod vand, kemikalier og slid. Alene vand kræver således brug af handsker, da vand har en affedtende effekt på dine hænder. I værste fald kan manglende brug af handsker ved håndtering af vand således medføre vandeksem, med smertefulde sprækker i huden og væskende sår til følge. Ydermere kan vandeksem medføre tab af erhvervsevne, da eksempelvis job i rengøringsbranchen og frisørbranchen umuliggøres af vandeksem.

En ting er dog vand – en anden er sæbeprodukter, kemikalier, mikroorganismer og meget andet, som kan medføre såvel eksem som anden form for sygdom. Foruden at handsker er et lovkrav i mange henseender, giver det derfor rigtig god mening at finde og benytte de rette handsker – hvad enten dette så måtte være engangshandsker eller flergangshandsker.

Sådan bruger du handsker optimalt

Anvend altid handsker så lang tid som nødvendigt, men så kort tid som muligt.

Fjern ur, ringe og andre smykker på hænderne, før du tager handsker på. Dette er med til at sikre god ergonomi, foruden at brudstyrken øges, samt bakterievæksten under handsken minimeres.

Som udgangspunkt er det tilstrækkeligt at bruge engangshandsker til almindelig rengøring, hvor der benyttet fortyndende rengøringsopløsninger. Herved opnås god hygiejne og øget fleksibilitet sammenlignet med brug af flergangshandsker. Vi anbefaler, at du udskifter dine engangshandsker efter maksimalt 30 minutters brug, såfremt at der benyttes en fortyndet rengøringsopløsning. Udskift dine handsker, såfremt at de har været udsat for stærkere rengøringsmidler, eller blot stænk heraf. Ved direkte kontakt med stærke kemikalier, eller rengøringsopgaver hvor stænk ikke kan opdages, kan engangshandsker umiddelbart ikke anbefales. Her anbefales det at kontrollere det enkelte produkts datablad, for at se hvilke krav til værnemidler som stilles. Bemærk at det er strengt nødvendigt at vaske hænder, hvis dine engangshandsker har været udsat for stærke kemikalier i større eller mindre grad.

Det anbefales at beskytte hænderne ved rengøring med microfiberklude, da kludene fjerner hudens fedtstof ved brug. Dette kan både ske med engangshandsker, flergangshandsker samt med særlige polyamid-handsker (sidstnævnte dog kun i tør tilstand).

Håndvask efter handskeskift anbefales altid, da du sveder mere med handsker på end normalt, hvorved at hudens bakterier får øgede vækstbetingelser. Ydermere vil du fjerne såvel kemikalierester efter rengøringsmidler ved håndvask, på samme måde som latexproteiner fjernes ved brug af latexhandsker. Har engangshandsken ikke været udsat for strint eller spild af rengøringsmiddel, kan håndvask erstattes af hånddesinfektion.

 

FAQ: Ofte stillede spørgsmål

Hvilke type engangshandsker er bedst?

Engangshandsker af nitril, er at foretrække frem for engangshandsker af latex eller vinyl. Dette skyldes at nitrilhandsker ikke indeholder latexproteiner, hvorved at risikoen for kontaktallergi reduceres væsentligt. Endvidere har nitrilhandsker kendt for at yde en rigtig god beskyttelse mod kemi og mikroorganismer.

Hos HUMA har vi et stort udvalg af pudderfrie nitrilhandsker, i forskellige farver og kvaliteter. Alle disse handsker er fødevaregodkendte, og egner sig til en lang række forskellige opgaver.

Hvilke opgaver kan man bruge engangshandsker til?

Såfremt at der er tale om latexhandsker eller nitrilhandsker, kan du bruge engangshandsker til et bredt udsnit af opgaver. Dette dækker over alt fra fødevarehåndtering, til plejeopgaver, rengøringsopgaver, samt som et personligt værnemiddel. Vinylhandsker yder derimod kun en begrænset beskyttelse, hvorfor at vi generelt ikke anbefaler engangshandsker af vinyl. Bemærk at engangshandsker ikke er designet til længere tids brug, samt at du bør skifte handskerne, hvis de kommer i kontakt med stærk kemi.

Hvor kan jeg købe engangshandsker henne?

Hos HUMA sælger vi engangshandsker til både virksomheder og private.

Prisen er i bund, da vi tilbyder prisgaranti på alle handsker. Der kan derfor være mange penge at spare, ved at købe dine handsker hos os.

Må man bruge engangshandsker flere gange?

Engangshandsker er ikke designet med henblik på at blive brugt flere gange. Det anbefales derfor at engangshandskerne kasseres efter endt brug.

Genbrug af handsker kan både være problematisk rent hygiejnemæssigt, men kan også udgøre et sikkerhedsmæssigt problem, ved brud/huller samt hvis handskerne er gennembrudt af uønsket kemi. Genbrug derfor ikke dine engangshandsker, men smid dem ud efter endt brug

Har du brug for hjælp?

Fandt du ikke hvad du søgte, eller har du nogen spørgsmål?

Emil og kollegaerne sidder klar til at hjælpe dig på

Tlf. 70 40 45 00

Rengøringsartikler

 • Huma
 • Buzil
 • Nmf
 • Diversey
 • Purell
 • Unger

Kontorartikler