Denne uge: Spar 47% på luksus microfiberklude og 20% på WC Clean Sticks.

Latexhandsker

Engangshandsker lavet af latex er smidige og nemme at bruge. Mange er dog latexallergikere og af samme grund anbefaler vi at man bruger nitrilhandsker. Engangshandskerne er især velegnet til kort brug - fx mindre rengøringsopgaver eller madlavning. Strækker opgaverne sig over længere tid, er det nødvendigt at finde nogle genanvendelige handsker eller udskifte engangshandskerne løbende. 

Loading...
Filtrering
filter_antal_pr_pakke
Mulige filtre
Antal pr. pakke
product_brand
filter_cemaerke_handsker
certifications
filter_farve
filter_finger_tykkelse
filter_handflade_tykkelse
Håndflade tykkelse
filter_med_pudder
Med pudder
price
Pris
filter_storrelse
filter_enstandard
state
Lagerstatus
Vis som Tabel Liste

3 varer

Sorter stigende
 1. Abena Latexhandsker
  Abena Engangshandske Latex Natur, Hvid, 100 stk.
  Ned til 40,00 kr.
 2. Laxex engangshandsker fra Prime Source
  Prime Source Engangshandsker Latex Hvid, 100 stk.
  Ned til 62,50 kr.
 3. Abena Latexhandsker
  Abena Lang Engangshandske Latex Natur, Hvid, pudderfri 100 stk.
  Ned til 137,50 kr.
Vis som Tabel Liste

3 varer

Sorter stigende

 

Hvilke fordele har latexhandsker?

Latexhandsker er gode til hygiejneopgaver, som eksempelvis plejeopgaver, lettere rengøring eller håndtering af fødevarer. Latexhandsker er et vigtigt redskab til at løse en opgave sikkert og hygiejnisk. Handskerne beskytter imod snavs, bakterier, vand og kemi og bør benyttes til korte opgaver og ellers udskiftes efter 30 minutters brug. I vores sortiment finder du et godt udvalg af latexhandsker, der er velegnede til en bred vifte af opgaver.

Latexhandsker kan med fordel anvendes som undersøgelseshandsker af sundhedspersonale og er fremstillet af naturgummi/latex. Handskerne er fri for problematiske phthalater og blødgørere. Latexhandsker er ofte hvide eller naturfarvede og passer på begge hænder.

Latex er et materiale, der er meget fleksibelt og behageligt at have på, pasformen er rigtig god i forhold til andre typer handsker. Der er en usædvanlig god kontaktfølsomhed og greb, sammenlignet med f.eks. nitrilhandsker eller billige gennemsigtige plastikhandsker. Vores latexhandsker kommer i en praktisk dispenserbox med 100 stk.

Latexhandskerne er godkendte til at håndtere fødevarer og fortyndede brugsopløsninger, f.eks. i forbindelse med rengøring. Det anbefales dog at bruge kemikalieresistente flergangshandsker, og ikke latexhandsker, hvis man skal arbejde med koncentrerede rengøringsmidler.

Hvilke ulemper har latexhandsker?

Latexhandsker kan desværre forårsage allergi hos nogle. Allergien viser sig som nældefeber, et rødt og hævet udslæt på hænderne. Det er hovedsageligt ansatte i sundhedssektoren som får konstateret latexallergi pga. plejeopgaver, som kræver hyppigt brug af handsker. Vi anbefaler derfor at undgå kontaktallergi fra latex ved at anvende nitrilhandsker istedet. Prismæssigt er nitrilhandsker på samme niveau som latexhandsker, og de sundhedsmæssige fordele ved at undgå latexallergi er tungtvejende, f.eks. i forhold til at undgå sygefravær. Hos HUMA anbefaler vi derfor generelt nitrilhandsker frem for latexhandsker.

Sterile og ikke-sterile handsker

Vores latexhandsker er generelt ikke-sterile, men stadig godkendte til f.eks. plejeopgaver og fødevarehåndtering. Man kan bruge latexhandskerne til en række opgaver som kræver handskebrug, såsom let rengøring, fødevareproduktion, personlig pleje og lignende.

Sådan bruger du latexhandsker korrekt

Vi anbefaler at bruge en hudvenlig og allergivenlig engangshandske. Vælg en handskestørrelse, som kun er en smule større end din hånd, så pasform og komfort er optimal. F.eks. er det vigtigt at handskerne ikke er for løstsiddende, da de vil falde af hvis de bliver våde.

Hænderne skal gerne være nyvaskede og tørre, når handskerne tages på. Tag smykker og ure af, inden du tager handsken på, så du undgår overførsel af bakterier og risiko for brud på handsken. Hvis handsken går i stykker skal den kasseres med det samme. Det gælder f.eks. hvis du ser skader eller fejl inden handsken tages på, eller hvis skaden opstår mens handsken er i brug.

Husk at skifte handsken ofte

Engangshandsker kan ikke genbruges og har en kortvarig holdbarhed. Det kan heller ikke anbefales at vaske engangshandskerne, for så at bruge dem igen bagefter. Man bør skifte handskerne hver halve time. Handsken bør også skiftes, hvis du spilder koncentreret kemi på den, da den ikke er egnet til stærk kemi. Den kan dog sagtens bruges til håndtering af brugsopløsninger. For at være på den sikre side kan du læse databladet på kemien der bruges og få råd til velegnede værnemidler.

Efter brug af handsken

Når du er færdig med at bruge latexhandskerne, er det bedst altid at vaske hænderne eller bruge hånddesinfektion. Grunden til det er at hændernes bakterieflora vokser under handsken, og hænderne kan også forurenes af bakterier fra handsken, når den tages af. Når du vasker eller desinficerer hænderne, kan du også fjerne rester af handskens materiale, f.eks. latex, og derved forebygge allergi. Du kan afslutte med at bruge lotion, så huden plejes.

Har du brug for hjælp?

Fandt du ikke hvad du søgte, eller har du nogen spørgsmål?

Maria og kollegaerne sidder klar til at hjælpe dig på

Tlf. 70 40 45 00

Rengøringsartikler

 • Huma
 • Buzil
 • Nmf
 • Diversey
 • Purell
 • Unger

Kontorartikler