Mopper

I denne kategori finder du et stort udvalg af forskellige mopper til gulvvask. Her finder du blandt andet mopper som er svanemærket. Svanemærkningen er din sikkerhed for en miljøvenlig moppe. Mopperne fås i forskelligt materiale, som gør den anvendelig til flere forskellige formål, herunder våd og tør vask, samt afvaskning af større glasoverflader.

Har du spørgsmål eller ønsker hjælp og vejledning til at finde den rette moppe kan vi kontaktes på telefon + 45 70 40 45 00 eller mail kundeservice@huma.dk

Alle produkter i “Mopper”

Vis som Tabel Liste

Viser 1-16 af 38 produkter

Sorter stigende
Vis som Tabel Liste

Viser 1-16 af 38 produkter

Sorter stigende

Udvalget af mopper til gulvvask er stort, og det kan være svært at vide hvilken der vil være den bedste til netop det formål du skal bruge den til. Det er overordnet en smags sag, men der er mopper som er mere effektive end andre.

Fladmoppe

Fladmopper kan fås i mange forskellige varianter, med forskellige fibre og i forskellige kvaliteter, men den mest udbredte fladmoppe i dag er microfibermoppen. Microfibermoppen fås i forskellige varianter med hel eller delvis belægning af microfiber. Microfibermoppen er allergivenlig og kan med fordel anvendes af både astmastikere og allergikere. Hvad mange ikke ved, er at man kan anvende microfibermoppen helt uden kemi, men udelukkende med vand. Ved mere genstridig snavs, kan det dog anbefales at man anvender et velegnet rengøringsmiddel. Flere undersøgelser har bevist at microfibermoppen efterlader et mere effektivt resultat, end andre almindelige mopper.

Rundmoppe

Den almindelige rundmoppe, som mange kender, er fremstillet af garn. Det er med til at indkapsle skidt og snavs, som gør det sværere at rengøre den efter brug, men der er udviklet en ny rundmoppe som nemt og effektivt fjerner fedt og snavs. Denne rundmoppe kommer fra Vileda og er velegnet til at fjerne blandt andet indgroede pletter, og så er den nem at rengøre.

Rengøring af mopper

Det er vigtigt at man rengører sine mopper korrekt, for at opretholde deres levetid. Især mopper fremstillet i microfibre, skal vaskes efter anvisning for også at beholde sin rengørende effekt.

Anvend ikke skyllemiddel

Skyllemiddel anvendes til at blødgøre og fjerne statisk elektricitet fra tøjet, og den samme effekt vil det have på microfibermopperne. Ulempen ved dette er dog at moppernes specielle effekt kommer sig af den statiske elektricitet som opsuger tørt støv og snavs, som en magnet.

Har man fået vasket sine microfibermopper med skyllemiddel, skal de blot vaskes igen, uden skyllemiddel. Så får de deres “magnetiske” effekt tilbage.

Vask altid ved 60 grader

Det er vigtigt altid at vaske sine microfibermopper minimum 60 grader for at fibrene i moppen giver slip på skidt og snavs, og man får en helt ren moppe. Man kan sagtens vaske sine microfibermopper ved højere temperaturer, ulempen ved dette er dog at man mindsker moppens holdbarhed. Alt efter kvalitet, vil en microfibermoppe ved vask på 60 grader, kunne holde helt op til 500 vaske.

Brug korrekt vaskemiddel

Det er vigtigt at man anvender almindelig vaskemiddel med en PH-værdi på 10,5 eller lavere, for ikke at beskadige moppens fibre og forringe moppens rengøringseffekt. Derudover er det vigtigt at man ikke anvender yderligere klor eller blegemiddel, end det der allerede er i vaskemidlet.

Muligt at forimprægnere mopperne

Har man valgt at anvende microfibermopper til gulvvask, er det muligt at forimprægnere sine mopper. Det gør man ved at tilsætte rengøringsmidlet i skyllemiddelskuffen, så mopperne ved sidste skyl af vand, bliver imprægneret med rengøringsmiddel.Når de kommer fugtige ud, vil de være klar til brug. Dette er med til at effektivisere rengøringen.

VIGTIGT! Af hygiejnehensyn er det vigtigt at man anvender mopperne indenfor 7 timer.

Forskellige moppesystemer

Der findes forskellige måder man kan vaske sit gulv på med mopper.

Forfugtede mopper

Skal man rengøre et større areal, kan det anbefales at vælge forfugtede mopper. Her arbejder man med flere mopper, som udskiftes i løbet af gulvvasken, så man hele tiden arbejder med rene mopper. Man putter sine mopper i en moppespand og hælder så en blanding af vand og sæbe over dem. Mopperne er forskellige, og har forskellig sugeevne. Derfor er det forskelligt hvor meget vand der skal bruges. Når mopperne er overhældt med sæbeblandingen, skal de stå 5 minutter og efterfølgende vender man moppeboksen på hovedet og lader den stå i 5 minutter. På den måde sikre man at vandet er trængt ordenligt ind i alle mopperne. Derefter er de klar til brug.

Moppe med gulvspand

Rigtig mange kender nok til gulvvask med moppe og gulvspand, men det er ikke en løsning der kan anbefales, hvis man skal rengøre større arealer. For det første er det en hård opgave for kroppen, især ryggen, at skulle slæbe rundt på en tung spand med sæbevand. Derudover bliver vandet også meget beskidt og vil skulle udskiftes mange gange i løbet af en gulvvask. Har man derimod med mindre områder at gøre, kan man med fordel anvende en moppe med gulvspand.

Moppe med to-spands system

Som alternativ til den almindelige gulvspand, kan man vælge en gulvspand på hjul med to spande, en til ren vand og en til beskidt. Det fungerer ved at man dypper sin moppe i spanden med den rene sæbeblanding og vasker gulvet over. Derefter vrider man moppen i den anden spand, som er til beskidt vand. Denne løsning er velegnet til både store og små arealer.

Har du brug for hjælp?

Fandt du ikke hvad du søgte, eller har du nogen spørgsmål?

Maria og kollegaerne sidder klar til at hjælpe dig på

Tlf. 70 40 45 00

Rengøringsartikler

  • Huma
  • Buzil
  • Nmf
  • Diversey
  • Purell
  • Unger

Kontorartikler