Ovnrens og ovnrengøring

I denne kategori finder du forskellige produkter til at rengøre ovnen med. Det er vigtigt at anvende produkter som er udviklet til ovnrens, da det sikrer at ovnen bliver rigtigt rengjort og ikke bliver beskadiget. I vores sortiment har vi både ovnrengøring til almindelig ovn og selvrensende ovn. Vi har både produkter til daglig og periodisk anvendelse. Vores produkter til ovn rengøring fjerner effektivt fedt og snavs og sikre et skinnende rent resultat. I vores sortiment til ovn rengøring finder du også rengøringstabletter, fx til Rational SelfCooking Center ovne med automatisk renseprogram. De fleste af vores ovnrens er alkaliske. Leder du efter et specifikt produkt, er du altid velkommen til at kontakte os på + 45 70 40 45 00.

Loading...
Filtrering
product_brand
Mulige filtre
certifications
filter_automatisk_rengoringsprogram
price
Pris
filter_produkttype
filter_sprayfunktion
filter_ph_vaerdi_koncentrat
filter_indhold
filtre_plantebaseret
state
Vis som Tabel Liste

12 varer

Sorter stigende
Vis som Tabel Liste

12 varer

Sorter stigende

Nedenfor har vi samlet nogle svar til de mulige spørgsmål du måtte have. Skulle du ikke få svar eller er du bare interesseret i at høre mere, kan du læse under hvert enkelt produkt. Du er også mere end velkommen til at kontakte os med dine spørgsmål.

Hvad er fordelen ved at købe en professionel ovnrens sammenlignet med en man køber i supermarkedet?

Den ovnrens du kan få i supermarkedet kan umiddelbart virke god og billig, men der er ingen garanti for at den virker godt. Du skal med stor sandsynlighed bruge produktet mange gange, før ovnen er ren. Ved at købe et professionelt produkt, er du garanteret at det effektivt fjerne fedt og snavs og at du samtidig får et bedre resultat. Derudover er det meget hurtigere og du sparer en masse tid, som du kan bruge på andre mere interessante ting end at rengøre din ovn.

Hvad er fordelen ved at købe en ovnrens, fremfor at anvende midler man har i hjemmet?

Der findes rigtig mange råd på nettet til hvordan du får en ren ovn, ved hjælp af midler du allerede har. Det kan eksempelvis være brun sæbe eller salmiakspiritus. Men der kan være mange ulemper ved ikke at anvende professionelle midler. For det først kan sikkerheden blive nedbragt, da det i de fleste tilfælde ikke er alle der er klar over hvordan man skal anvende produktet. Samtidig er der ingen garanti for at det virker, i værste tilfælde kan det give den modsatte effekt, nemlig at ovnen bliver mere fedtet eller beskadiget. Desuden er en ovnrens langt mere effektiv. Så du kan være sikker på at sparre en masse tid ved at anvende en ovnrens, fremfor at bruge de eksisterende rengøringsmidler du har. Derfor anbefaler vi altid at anvende professionelle produkter til rengøring af ovnen.

I hvilke størrelser og mængder kan jeg få ovnrens?

Det er forskelligt fra producent til producent hvordan de har valgt at dosere deres produkter, men vi har både ovnrens på spray og i literdunke. Produkterne på sprayflaske fås i 750 ml eller 1 liters flaske. Literdunkene fås i 2 og op til 5 liter. Skal man bare bruge en ovnrens til privatbrug, anbefaler vi den lille flaske. Men skal den bruges til professionel brug, så er der bedre brugsøkonomi i at købe en dunk på 2 eller 5 liter.

Hvis man køber literdunke, hvordan får man det så ud?

Har man valgt at købe ovnrens i literdunke kan det anbefales at man køber en doseringspumpe. På den måde er man garanteret at man får den rette dosering og man ikke overforbruger. Det er både godt for miljøet og for økonomien. Desuden sikrer det, at ovnen bliver rengjort korrekt.

Hvad betyder det at produkterne er højalkaliske?

De fleste af vores produkter til ovn rengøring er højalkaliske. Derfor er der nogle ting man skal være opmærksom på når man arbejder med sådanne midler. Produkter som er alkaliske/basiske har en PH-værdi på over 7. Nogle ovnrengøringsmidler kommer op på en pH-værdi på 13. Dvs. at de er højalkaliske og at indholdet kan virke ætsende hvis det kommer i kontakt med huden eller inventar som produktet ikke er egnet til. Blandt andet trægulve, skabslåger og andet inventar man har omkring sin ovn.

Findes der ikke en ovnrens som ikke er alkalisk?

Jo, det gør der. Det hedder Greaselift og er fra EcoLab. Produktet er mere sikkert at benytte i forhold til mere syrebaserede eller højalkaliske ovnrenseprodukter. Greaselift afgiver ingen giftige dampe og minimere syreskader mv. på eksempelvis trægulv, hvis du skulle komme til at sprøjte lidt ved siden af. Ved anvendelse af dette produkt er det ikke nødvendigt at benytte værnemidler.

Kan jeg anvende ovnrens uanset hvilken ovn jeg har?

Der findes i dag ovne med hel eller delvis selvrengøring. Derfor er det vigtigt at sikre sig at den ovn man har, kan tåle rengøring med ovnrens. Vi har produkter som er lavet til ovne med almindelig belægning eller delvis almindelig belægning, men vi har også produkter som er beregnet til ovne med selvrengøringsfunktion. Hvis du skulle være i tvivl om hvilket produkt du kan anvende til netop din ovn, anbefaler vi at du kontakter os, så vi kan hjælpe dig til at finde det produkt som passer til din ovn.

Er der nogle forholdsregler man skal være opmærksom på inden man begynder at bruge ovnrens?

  • Når man arbejder med høj alkalisk ovnrens, er det vigtigt for sikkerheden at man sørger for at anvende beskyttelsestøj, sikkerhedsbriller og handsker, beregnet til håndtering af kemikalier.
  • Generelt er det en god ide at anvende handsker for at beskytte hænderne.
  • Ved arbejde med høj alkaliske ovnrens er det vigtigt at afdække omkring ovnen, for ikke at skade det omkringværende inventar og gulv.
  • Tjek din ovn. Undersøg om du overhoved kan og må anvende ovnrens uden at beskadige ovnen.

Vores produktanbefalinger til ovn- og grillrengøring:

Har du brug for hjælp?

Fandt du ikke hvad du søgte, eller har du nogen spørgsmål?

Maria og kollegaerne sidder klar til at hjælpe dig på

Tlf. 70 40 45 00

Rengøringsartikler

  • Huma
  • Buzil
  • Nmf
  • Diversey
  • Purell
  • Unger

Kontorartikler