Gulvsæbe, Gulvvask og Gulvpleje

Det er desværre et udbredt problem, at der anvendes forkerte rengøringsmidler ved gulvvask. Her hos HUMA.dk har vi derfor valgt at gøre tingene en smule mere overskuelige, ved at opdele vores gulvsæbe i underkategorier henholdsvis med og uden plejemiddel.

Udover vores alm. gulvsæber, finder du også et udvalg af olietræsæber samt et udvalg af polish, ved at klikke videre på disse to underkategorier.

Er du i tvivl om hvilken gulvsæbe som er velegnet til netop din gulvtype, er du meget velkommen til at kontakte vores kundeservice på tlf. 70404500.

Alle produkter i “Gulvvask”

Loading...
Filtrering
cat
Mulige filtre
filter_anvendelse
product_brand
certifications
filter_gulvsaebe
filter_ikke_optimalt_men_kan_fungere
Ikke optimalt, men kan fungere
filter_efterskylning
filter_polish_med_porefylder
filter_med_voks
Med voks
filter_metode
price
Pris
filter_sprayfunktion
filter_til_dispensersystem
filter_til_gulvvaskemaskiner
filter_type
filter_polish_udseende
filter_velegnet_til
filter_lyse_traesorter
filter_moerketraesorter
filter_ph_vaerdi_koncentrat
filter_indhold
filter_parfume_ja_nej
tilsat_farve
filtre_plantebaseret
Plantebaseret
state
Vis som Tabel Liste

Viser 1-16 af 57 produkter

Sorter stigende
Vis som Tabel Liste

Viser 1-16 af 57 produkter

Sorter stigende

Gulvsæbe, gulvvask og gulvpleje – hvad skal man vælge hvornår?

Hvordan vaskes og plejes gulvet bedst? Det er et velkendt spørgsmål, som mange af os kan komme i tvivl om.

I denne kategori får du en guide til at finde de rigtige produkter, der rengør, plejer og beskytter dit gulv.

Vi har et stort sortiment fra bl.a. TASKI, Buzil, Trip Trap, Prime Source og Kärcher. Du finder det rigtige produkt her, uanset om det er trægulv, linoleum, laminat, epoxygulv eller noget helt femte, du skal vaske og pleje.

Find gulvsæbe og gulvpleje i underkategorierne

Ved du allerede, hvilken gulvsæbe du skal have? Så kan du scrolle lidt op på denne side, og finde din gulvsæbe via underkategorierne:

 • Grundrengøring af gulve (til særligt snavsede gulve)
 • Gulvvask uden pleje (til gulve med lukkede overflader)
 • Polish (forlænger vinyl- og linoleumsgulves holdbarhed)
 • Træsæbe (plejende sæbe til ubehandlede og olierede trægulve)
 • Vaskepleje (til specielle gulvoverflader, med og uden voksbehandling)

Er du i tvivl om hvilket produkt, du skal vaske og pleje dit gulv med? Så kan du læse videre, og få en grundig vejledning forskellige løsninger.

Er dit gulvs overflade åben eller lukket?

Det er måske en smule teknisk, men værd at vide, om dit gulvs overflade er åben eller lukket? Hvilken gulvsæbe som du skal gøre brug af, er nemlig vidt forskellig, afhængig af om overfladen er åben eller lukket.

Med ”åben overflade” henviser vi til, at såvel sæbe som snavs og møg, trænger ned i selve gulvet. Har gulvet derimod en ”lukket overflade”, lægger sæbe, snavs og møg sig i selve toplaget af gulvet, uden at trænge ned i selve gulvet.

Man kan derfor ikke blot vælge gulvsæbe efter materialetypen. Om et trægulv eller et linoleumsgulv har en lukket eller åben overflade, afgøres nemlig af gulvets overfladebehandling.

Hvis dit gulv har en åben overflade, f.eks. et råt, ubehandlet trægulv, så betyder det at gulvet er plejekrævende. Eksempler på plejekrævende gulve med åbne overflader er: Sæbebehandlede gulve, oliebehandlede gulve, linoleumsgulve uden polish, skifergulve, travertingulve, korkgulve og terrazzogulve.

Hvis gulvet på den anden side har en lukket overflade, så er gulvet ikke plejekrævende, og skal vaskes med en anden slags gulvsæbe (der som udgangspunkt ikke indeholder plejemiddel).

Eksempler på ikke plejekrævende gulve er: Lakeret trægulv, laminatgulv, PVC/vinylgulv, epoxygulv, granitgulv, marmorgulv, keramiske fliser, porcelænsfliser, sikkerhedsfliser, messing, kobber, polishbehandlede overflader (f.eks. linoleum), PUR-behandlede overflader og gummigulve.

De mest populære gulvtyper og anbefalet pleje

Lakeret trægulv

Denne type gulv er langt den mest rengøringsvenlige type af overfladebehandling, som du finder på trægulve.

Lakerede trægulve har nemlig har en lukket overflade, som ikke er plejekrævende. Brug en gulvsæbe uden plejemiddel, til denne gulvtype.

Til almindelig rengøring bruges en støvsuger/kost og en gulvmoppe. Gulvet bør vaskes med en opvredet klud eller en opvredet gulvmoppe, da gulvet ikke kan tåle store mængder vand. Vælg mellem forskellige gulvsæber til lakerede gulve i underkategorien “Gulvvask uden pleje”, fra fx. Diversey/TASKI, Kärcher og Buzil.

Dit lakerede trægulv tåler også de fleste typer af gulvsæbe som indeholder plejemiddel. Grunden til at vi anbefaler gulvsæber uden plejemiddel til lakerede trægulve, er at plejemidlet ikke er nødvendigt. Dermed vil du kun opleve de negative sideeffekter ved plejemidlet, fx. at det lettere kan tiltrække ny snavs, samt at gulvet over tid kan få et uklart udseende.

Sæbebehandlet trægulv

Denne type gulv har en åben overflade, som er plejekrævende. Regn med hyppigere gulvvask sammenlignet med lakerede trægulve. Gulvet støvsuges med et blødt mundstykke og vaskes med natursæbe. Brug en gulvmoppe, der er vredet godt op, da gulvet kan ikke tåle at sjappe i vand. I underkategorien “Træsæbe” kan du finde velegnede natursæber fra fx. Probat og Trip Trap.

Et nyt ubehandlet trægulv kan ligeledes sæbebehandles, ved at bruge de nævnte produkter ovenfor gentagende gange i høj koncentration.

Oliebehandlet trægulv

Oliebehandlede trægulve er plejekrævende pga. den åbne overflade. Til almindelig rengøring kan du f.eks. bruge en egnet sæbe fra Trip Trap. Det er vigtigt at vælge olietræsæbe med den rigtige pigmentering, der matcher oliebehandlingens farve. Almindelig rengøring foregår ved at støvsuge gulvet. Herefter vaskes det med olietræsæbe med en opvredet moppe. Du finder olietræsæber i underkategorien “Træsæbe” længere oppe på kategorisiden.

Ubehandlet trægulv

Denne slags gulv er plejekrævende, da overfladen er åben. Samtidig er det den mindst rengøringsvenlige måde at have et trægulv på. Dette betyder at gulvet er meget udsat, og således ikke kan anbefales set ud fra et rengøringsmæssigt perspektiv.

Hvis du vil bevare dit trægulv ubehandlet, kan du eksempelvis vaske det i en opløsning af sæbespåner, som beskytter gulvet og giver det en ensartet, mat overflade. Det er vigtigt at vaske gulvet i årernes retning, der løber på langs med gulvplanken. Hvis der vaskes på tværs af årerne, kan skidt sætte sig fast i restsæben i gulvet.

Polishbehandlet gulv

En polishbehandling er en robust overfladebehandling som kan anvendes på f.eks. vinyl eller linoleum. En polish danner en beskyttelsesfilm, som afviser smuds og beskytter imod slid og ridser. Rengøring af et polishbehandlet gulv er nemt, det skal støvsuges og derefter vaskes med en fugtet gulvmoppe med neutralt gulvrengøringsmiddel. Du kan finde polish fra f.eks. Buzil og TASKI i underkategorien “Polish”, og gulvsæbe til vask af polishbehandlede gulve under ”ikke-plejekrævende gulvsæber”.

Som det gælder ved lakerede trægulve, tager de fleste polishbehandlede gulve ikke skade af at du anvender vaskeplejemidler herpå (gulvsæbe med plejemiddel). Grunden til at vi anbefaler gulvsæber uden plejemiddel til polishbehandlede gulve, er at plejemidlet ikke er nødvendigt. Dermed vil du kun opleve de negative sideeffekter ved plejemidlet, fx. at det lettere kan tiltrække ny snavs, samt at gulvet over tid kan få et uklart udseende.

Laminatgulv

Et laminatgulv er robust og holdbart, og den lukkede overflade betyder, at gulvet ikke er plejekrævende. Du finder den rigtige gulvsæbe i underkategorien “Gulvvask uden pleje”, her er der et bredt udvalg af produkter fra TASKI, Kärcher og Buzil. Støvsug gulvet eller fej det med en kost, og vask gulvet med en hårdt opvredet moppe eller gulvklud. Undgå at vaske laminatgulve med brun sæbe, sæbespåner, voks eller rengøringsmiddel med slibemiddel.

Som det gælder ved lakerede trægulve og polishbehandlede gulve, tager de laminatgulve ikke skade af at du anvender vaskeplejemidler herpå (gulvsæbe med plejemiddel). Grunden til at vi anbefaler gulvsæber uden plejemiddel til laminatgulve, er at plejemidlet ikke er nødvendigt. Dermed vil du kun opleve de negative sideeffekter ved plejemidlet, fx. at det lettere kan tiltrække ny snavs, samt at gulvet over tid kan få et uklart udseende.

All-around gulvsæber er ikke optimalt

På visse universalrengøringsmidler står der, at produktet kan anvendes på alle overflader der tåler vand.

På samme måde finder man også mange træsæber, hvor det står at produktet
“kan anvendes på alle vaskbare trægulve”.

Dette skal dog tages med et gran salt. Beskrivelsen her dækker nemlig i højere grad over, at produktet i mangel af bedre kan bruges på alle gulvtyper. Det er dog langt fra det samme som, at det er det optimale for dit gulv.

Mens allround gulvsæbe til træ kan fint bruges på f.eks. et sæbebehandlet gulv, er det langt fra optimalt til et lakeret gulv. Over tid vil der nemlig komme en leverpostejsagtig hinde på lakken, som fedter og tiltrækker smuds.

På samme måde vil et universalrengøringsmiddel godt kunne bruges på et ubehandlet linoleumsgulv. Over tid vil gulvet dog lettere blive ødelagt, da det ikke får den fornødne pleje.

Den sikre løsning er derfor at vælge en gulvsæbe, der er målrettet gulvets overflade: Åben overflade = plejekrævende. Lukket overflade = ikke plejekrævende.

Er du i tvivl, sidder vi altid klar med et godt råd. Ring eller skriv blot til os.

Trægulvets pleje afhænger af overfladen

Hvis du har et nyt, helt ubehandlet trægulv, eller måske et trægulv, der er slebet ned, så er der forskellige muligheder mht. vask og pleje. Den allerbedste behandling af trægulvet beskytter og plejer gulvet. Det forhindrer også at gulvet tiltrækker snavs og støv, og gør det nemt og hurtigt for dig at rengøre gulvet.

Fire løsninger: Vask og pleje af ubehandlet trægulv

Når du skal vaske og pleje et ubehandlet trægulv, er der flere løsninger. Der er markant forskel på metodernes kvalitet og det ønskede resultat: Et gulv, som er nemt at rengøre, og som holder sig pænt i mange år. Her er fire metoder, som har markante kvalitetsforskelle.

1. Ubehandlet gulv
Den mest besværlige løsning er at lade trægulvet stå ubehandlet. Et ubehandlet gulv tiltrækker skidt, og det er svært at renholde, fordi det suger fugt og snavs til sig, når man går igang med at vaske det. Hvis man spilder væsker eller mad på gulvet, bliver det med stor sandsynlighed plettet. Det kan være meget svært at fjerne pletterne, da det rå træ suger farve og væske til sig.

2. Natursæbe
En lidt bedre metode er at vaske trægulvet med natursæbe. Trip Trap og Probat har natursæber, som kan bruges på alle typer ulakerede træværk. Du finder dem i underkategorien “Træsæbe” lidt længere oppe. Fordelen ved sæbebehandling er at behandlingen giver en naturlig og pæn overflade. Men i længden er et sæbebehandlet gulv desværre ikke særligt modstandsdygtigt over for skidt og snavs. Du skal oftere bruge tid på at støvsuge og rengøre gulvet, og sætte tid af til at mætte gulvet med sæbe, så det bevarer den beskyttende overflade.

Hvis du bruger natursæbe som rengøringsmiddel til et ubehandlet trægulv, er det en god idé at starte med at lave en grundbehandling af trægulvet: Vask gulvet med en højere koncentration af træsæbe 3-4 gange, så der dannes et beskyttende lag. Efterfølgende skal gulvet blot vaskes med en almindelig koncentration af natursæben. Bemærk, at trægulvet bør ikke vaskes med universalrengøring: Det fjerner sæbebeskyttelsen og udtørrer træet.

3. Olietræsæbe
Den tredje løsning er endnu bedre end den forrige metode: Få lavet en oliebehandling af gulvet. Rengøring foretages herefter med olietræsæbe. Fordelen ved oliebehandlede gulve, i forhold til gulve behandlet med natursæbe er, at det er forholdsvist nemmere at vedligeholde og renholde gulvet. Olie giver også trægulvet en smuk overflade, som mange synes om.

Olierede gulve rengøres til daglig med en blød kost, eller støvsugning med børstemundstykke, så overfladen ikke ridses. Når du vasker gulvet, bør du bruge en olietræsæbe, som passer til den behandling, som gulvet har fået. Vælg f.eks. hvidpigmenteret natursæbe til hvidolierede gulve, og naturoliesæbe til naturolierede gulve. I underkategorien “Træsæber”, finder du velegnede olietræsæber, f.eks. fra Probat og Trip Trap.

4. Lakeret gulv
Hvis du har et lakeret trægulv, så tillykke: Du har det nemmeste trægulv mht. rengøring og vedligehold. Det er nemt at støvsuge, da lakken danner en beskyttende smuds- og vandafvisende overflade. Et lakeret gulv er desuden meget robust mht. uheld, misfarvninger og slitage. Gulvet skal blot vaskes med almindelige rengøringsmidler. Du finder velegnede produkter i underkategorien “Gulvvask uden pleje”. I denne kategori er der også gode gulvsæber til vask af f.eks. klinker, epoxygulve og natursten fra f.eks. Buzil, TASKI eller Kärcher.

Vælg gulvsæbe med eller uden parfume

Vi har et bredt udvalg af gulvsæber med og uden parfume. Hvis du skal lave en grundrens af gulvet, findes der f.eks. forskellige typer grundrens med eller uden parfume fra TASKI.

På samme måde har vi et udvalg af gulvsæber med og uden pleje, som henholdsvis er med og uden parfurme.

Alt efter om du kan lide en duftende gulvvask, eller helst vil undgå parfume pga. allergi, er der god mulighed for at finde et velegnet produkt i vores sortiment.

Miljøvenlig gulvvask og gulvpleje

Søger du gulvsæbe eller gulvpleje, som er skånsomt over for miljøet og dig selv?
Vi har en række gulvsæber og plejemidler, der enten er svanemærket eller mærket med EU-blomsten. De to mærker stiller strenge krav til miljøvenligheden og brugen af kemikalier, i alle dele af produktets livscyklus. Hvis du lægger vægt på miljø og bæredygtighed, og samtidig gerne sikre dig en allergivenlig gulvvask, kan du finde Svanemærket eller EU-blomsten i gulvsæbe fra HUMA’s eget brand, Prime Source eller TASKI.

Gulvsæbe, gulvvask og gulvpleje i forskellige dunkstørrelser

Du kan få gulvsæbe og gulvpleje i flere dunkstørrelser: 1 liter, 2,5 liter, 5 liter og 10 liter.

I forhold til prisen, kan der være god brugsøkonomi i at vælge et lidt dyrere og koncentreret produkt, frem for et billigere produkt som der skal anvendes mere af.

Hvis du er i tvivl om hvilket produkt, du skal vælge, er du velkommen til at kontakte os for vejledning, f.eks. på chatten. Du kan også ringe på tlf. 70 40 45 00.

Pas på overdosering

I teorien kan en ekstra, stor sjat gulvsæbe virke som en god idé, men desværre giver overdosering af gulvsæbe et fortykket lag af sæbe eller plejefilm. Resultatet er en fedtet film på gulvet, som trækker snavs og støv til sig, og det giver vanskeligere rengøring. Vi anbefaler derfor at følge brugsanvisningen, når du doserer gulvsæbe eller gulvpleje.

Sådan fjerner du for meget plejefilm på gulvet

Hvis uheldet er ude, og der ligger en fedtet film på dit gulv pga. overdosering, kan problemet løses sådan: Veksl mellem at vaske med den gulvsæbe, du allerede bruger, og vask gulvet med et universalrengøringsmiddel. Du kan f.eks. vaske gulvet 3 gange med din gulvsæbe, og herefter 1 gang med universalrengøringsmiddel. Gentag processen, hvis det er nødvendigt, indtil overfladen på gulvet er normal igen. Denne proces er kendt som ”vekselvask”.

Sådan virker plejen i gulvsæben

Produkterne i vores sortiment er produceret vha. gammel eller ny plejeteknologi. Den gamle plejeteknologi består af kalksæbe. Kalken reagerer med sæben og danner en hård, beskyttende overflade på gulvet.

Den nye gulvsæbe-teknologi indeholder derimod polymer, som laver et robust plejelag, der er mere effektivt end kalksæben. F.eks. kan det anbefales at bruge gulvsæbe med polymer på linoleumsgulve, da overfladen beskyttes bedre, og du undgår en grå og trist overflade, som kalksæbe kan resultere i.

Vi vil gerne anbefale Buzil Unibuz og Jontec Extra, der begge indeholder polymer. Buzil Unibuz kan bruges til kombineret vask og pleje af vandresistente gulve såsom linoleum, vinylgulve og gummigulve.

Et godt produkt med polymer er også Jontec Extra fra TASKI, som skaber en slidstærk, skridsikker plejefilm, og giver nemmere rengøring. Jontec Extra kan bruges på alle gulve som tåler vand. Undgå at bruge produktet på f.eks. korkgulve og ubehandlede trægulve.

Har du brug for hjælp til gulvsæbe og gulvvask?

Er du i tvivl om hvilken gulvsæbe eller gulvpleje du kan bruge på dit gulv? Vi hjælper dig gerne med flere informationer og anbefalinger. Ring til os på tlf.: 70 40 45 00, vi har Danmarks flinkeste kundeservice. Du er også meget velkommen til at skrive til os på chatten eller på mail: kundeservice@huma.dk.

 

Har du brug for hjælp?

Fandt du ikke hvad du søgte, eller har du nogen spørgsmål?

Maria og kollegaerne sidder klar til at hjælpe dig på

Tlf. 70 40 45 00

Rengøringsartikler

 • Huma
 • Buzil
 • Nmf
 • Diversey
 • Purell
 • Unger

Kontorartikler