Ring 70 40 45 00 For uforpligtende råd og vejledning
Oprydningssalg: Spar op til 69% på sprit, dispensere, engangsklude og meget mere

Handsker

Herunder kan du se vores udvalg af handsker, som blandt andet kan benyttes ifm. rengøring. Almindelige gummihandsker er oftere mere velegnet til rengøring med stærk kemi. Du kan se de enkelte handskers specifikationer under det enkelte produktblad. Søger du i stedet en handske til kortere rengøringsopgaver, kan vi anbefale at anvende engangshandsker

Gummihandsker og rengøring – to næsten uadskillelige ting

Det er vigtigt at passe på sig selv, når man foretager rengøring. Selvom at vi har tradition for stram regulering af kemi i Danmark, er og bliver det nemlig aldrig sundt at blive eksponeret direkte for selv milde rengøringsmidler. Er der tale om syrer og baser, samt rengøringsmidler med parfume, er behovet for gummihandsker selvfølgelig ekstra stort – men selv helt almindelige rengøringsopgaver, uden væske overhovedet, eller udelukkende med almindelig postevand, kræver alligevel handsker, hvis du vil beskytte dine hænder.

Hvornår skal man bruge gummihandsker?

Vi anbefaler at man bruger gummihandsker under al form for rengøring – herunder alt fra simple aftørringsopgaver, til håndtering af farlig kemi. Noget så uskadeligt som almindelig vand, kan nemlig resultere i vandeksem, hvis dine hænder er våde i lange perioder af gangen.

Rengøring med microfiberklude, er også en disciplin, som mange danskere ikke umiddelbart benytter handsker til. Dette er dog en fejl, da microfiberne i kluden vil fjerne fedt fra dine hænder, på samme måde som at kluden fjerner fedt fra eksempelvis inventar. Her kan man både benytte en specielhandske tiltænkt microfiberrengøring, helt almindelige gummihandsker til flergangsbrug, samt endelig engangshandsker.
Gennembrudstiden afgør brugen

En anden hyppig fejl blandt især private, er at man opfatter sig som beskyttet af sine gummihandsker, uagtet hvad man bruger dem til, og hvor længe man har dem på. Her er det vigtigt at pointere, at forskellige typer af gummihandsker, har forskellige gennembrydningstider alt efter hvilken kemi som de udsættes for.

Engangshandsker har grundet deres tynde tykkelse, generelt en kort gennembrudstid for kemikalier. Ofte kan det derfor være nødvendigt at bruge flergangshandsker, når der skal doseres koncentreret kemi, samt rengøres med produkter som enten har en meget høj eller en meget lav pH-værdi. Under databladene for de enkelte gummihandsker, kan du typisk se hvilke kemikalier som de enkelte handsker er testet sammen med, samt gennembrudstiden for hver enkelt kemikalie.

Engangshandsker er ikke bare engangshandsker

I denne kategori med gummihandsker, har vi samlet både vores engangshandsker og vores flergangshandsker. Se dog også vores særskilte kategori med udelukkende engangshandsker. Her kan du blandt andet læse om de tre handskematerialer: vinyl, latex og nitril, herunder hvornår de enkelte materialer anbefales.