Ring 70 40 45 00 Vi er på telefonen fra 9-17 alle hverdage

Opvaskepulver

I denne kategori finder du vores store udvalg i opvaskepulver til både almindelige og industriopvaskemaskiner. Der findes både Svanemærket opvaskepulver samt med og uden klor.

Søger du maskinopvask refiller til automatisk doseringsanlæg? Se vores udvalg her.

Er du i tvivl om hvilke opvaskepulver der er den mest velegnet til netop dit formål, kan du kontakte os på telefon +45 70 40 45 00 eller på e-mail info@huma.dk  hvor vi står klar til at hjælpe dig.

5 varer
5 varer

Der findes mange forskellige slags opvaskepulver. For at finde ud af hvilken der er bedst egnet til formålet, det ved man udfra hvilken type service der skal vaskes samt hvor ofte. Det rigtige valg af opvaskepulver, afhænger nemlig meget af din opvaskemaskine. Desuden skal man tage højde for om det er en industriopvaskemaskine eller en almindelig husholdningsmaskine.

Opvaskepulvers virkemåde

Opvaskepulver er en blanding mellem forskelligt kemi og enzymer. De har hver deres funktion i forbindelse med at vaske servicet af. Enzymer opløser mad og fedtrester, mens kemien påvirker vandhårdheden og bleger servicet. Det er blandt andet med til at fjerne belægninger der opstår fra kaffe, te og rødvin.

Der vaskes typisk på 50-55 grader i en almindelig opvaskemaskine mens industriopvaskemaskiner skal nå op på omkring 85-90 grader ifølge de danske fødevaremyndigheder. Sammen med opvaskemidlet og de høje grader, får man et rent resultat uden bakterier.

Husk at anvende salt og afspænding, hvis det ikke er tilsat i opvaskemidlet, da salt er med at vaske madrester af, på grund af strukturen, så det bliver ridset af og afspænding bryde overfladen på vandet, hvilket gør det muligt for opvaskemidlet at virke og vandet at trænge ind til servicet.

Læs mere om hver af produkterne under kategorien.

Miljømærket - Svanemærket

Hos HUMA.dk har vi Svanemærket opvaskepulver, som er din garanti for at produktet er lavet på kemiske stoffer der er mindst muligt skadeligt for miljøet og naturen. Svanemærket produkter skal leve op til en række strenge krav for at kunne blive godkendt til denne miljøanerkendelse.

Du kan genkende Svanemærke logoet på produkter der viser en svane med grønne og hvide striber. Husk at man også kan få Svanemærket afspænding.

Opvaskepulver med og uden klor

Man kan både få opvaskepulver med og uden klor. Opvaskepulver med klor, kan gøre det lettere at både afkalke og desinficerer i én omgang. Desuden har opvaskepulver med klor en korrosiv virkning på metaller, især aluminium og aluminiumslegeringer, det er derfor vigtigt at vælge et produkt uden klor hvis man har metaller som disse. Det har dog en ulempe at klor kan virke skadeligt på miljøet og derfor ikke er Svanemærket. Det har desuden en blegende effekt, ligesom blegemiddel der også er i andre opvaskepulver typer.

Varianten uden klor, giver et rent og miljørigtig resultat. Man skal dog også være opmærksom på hvilke formål opvaskepulver skal anvendes til og hvordan vandhårdheden er i området, det har en indvirkning på hvor meget kalk der er i vandet. Det betyder også at en doseringen kan være forskelligt fra sted til sted. Læs evt. manualen til opvaskemaskinen inden du vælger opvaskepulver for at sikre den mest optimale løsning.