Sådan finder du den rette vinduesskraber

Det vigtigste redskab når man skal pudse vinduer, er en ordentlig vinduesskraber. En ordentlig vinduesskraber er med til at sikre skinnende rene vinduer, uden striber.

Der findes forskellige løsninger indenfor vinduesskrabere. Har man kun en størrelse vinduer, kan man med fordel vælge en skraber fra Pulex. Vinduesskrabere fra Pulex, findes i forskellige størrelser og er allerede samlede.

Har man derimod forskellige størrelser vinduer, kan det være en fordel at vælge en skraber fra Unger. Med en vinduesskraber fra Unger får man flere muligheder. Her køber man et håndtag, med klikfunktion, som gør det muligt at montere forskellige størrelser skinner. På den måde kan man blot skifte skinnen ud til en stor, ved pudsning af store vinduer, og en mindre til små vinduer.

Uanset om man vælger en vinduesskraber fra Unger eller Pulex, er skraberne fra begge brands af en god professionel kvalitet. Unger er dog det brand som vinduespudseren foretrækker.

Vælg en skinne som passer

Der findes skinner i forskellige størrelser. Derfor kan det være en fordel at finde ud af hvilken størrelse vinduer man skal have pudset, for at vide hvilken størrelse skinne der vil være den bedste til jobbet.

Til privat vinduespudsning er de mest almindelig størrelser skinner på 25 og 35 cm. De passer til de fleste almindelige vinduesflader. 

Har man hus med palævinduer, kan det være en fordel at vælge en skinne på 15 cm, da den er mindre, og passer bedre til de små glasflader.

Har man store glasfacader kan det være en fordel at vælge en skinne, på 45 eller 55 cm. Ved at vælge en stor vinduesskraber bliver det nemmere at rengøre de store flader. Dog kræver det øvelse at anvende en stor skraber, da der skal et bestemt tryk på vinduet, for at opnå et flot resultat.

Du finder vores udvalg af skinner her (håndtag skal købes separat)

Du kan også finde vores samlede løsninger med skinne og håndtag

Er der forskel på gummiet?

Gummi til vinduesskrabere findes i 3 forskellige hårdheder, som har hver deres fordel afhængig af årstiden. Uanset om det er koldt eller varmt i vejret, vil den korrekte gummitype sikre at man skaber det korrekte tryk på vinduesfladen og derved sikres et stribefrit resultat.

Hard: Gummi som er hårdt, kan med fordel anvendes om sommeren når det er varmt i vejret.

Soft: Gummi som er blødt, kan med fordel anvendes om vinteren når det er koldt i vejret og frost

3-stjernet: Denne gummitype er mellemhårdt, og kan med fordel anvendes hele året rundt. Denne type er også den foretrukne blandt danske vinduespudsere.

På vinduesskrabere fra Pulex og Unger er det muligt at udskifte gummiet på skinnen når det bliver beskadiget. Her skal det dog lige nævnes at gummiet på skinnen har to sider, som gør det muligt at vende det 180 grader, hvis den ene side har fået hakker eller ujævnheder i gummiet. På den måde behøver man ikke udskifte gummiet til et nyt med det samme.

Gummi til Pulex og Unger kan købes i ruller, som man selv klipper eller skærer i den passende længde. på den måde kan gummiet tilpasses forskellige størrelser skinner, efter behov.

Du kan findes vores udvalg af løst gummi til vinduesskrabere her

Tilbehør til din vinduespudsning

Udover vinduesskraberen kan man med fordel også anvende tilhørende vinduespudserudstyr.

Vinduessæbe

Vi anbefaler at man anvender en vinduessæbe for at opnå det bedste resultat med sin vinduespudsning. Herunder kan vi anbefale Planta View vinduessæbe fra Buzil. Laver du en helligdag, eller overset en streg eller plet, er denne vinduessæbe tilsat speciel kemi, som gør at det fordamper og derved efterlader vinduet rent og stribefrit.

Nogen vælger at lave deres egen blanding af vand, opvaskemiddel og salmiak, men det giver ikke det samme effektive resultat, som en vinduessæbe. Samtidig er det ikke nødvendigvis en billigere løsning, med den hjemmelavede sæbeblanding opvejet med vinduessæbe. Vinduessæbe er nemlig højkoncentreret hvilket betyder at det ikke er nødvendigt at anvende store mængder af produktet.

Indvasker

En indvasker dyppes i blandingen af vand og vinduessæbe og anvendes til at fjerne skidt og snavs fra vinduerne, inden vinduesskraberen benyttes.

Som alternativ til en indvasker, kan man anvende en klud eller svamp og dyppe i sin sæbeblanding, for at påfører det på vinduerne.

Klud til aftørring af kanter

Aftørring af kanterne kan klares med et helt almindelig kokkeviskestykke. Ønsker man derimod en klud til formålet kan man anvende enten en glasklud eller et performance viskestykke, som er særligt udviklet til at give en fnugfri aftørring af glas.

Herunder kan du se video, hvor Emil fra HUMA fortæller lidt om de produkter han anbefaler til vinduespudsningen 

Pudser du dine vinduer korrekt?

Er du i tvivl om hvordan du skal pudse dine vinduer, eller om den metode du anvender er korrekt, så har vi her lavet to videoer. Forskellen i videoerne er arbejdsteknikken. Den ene viser en teknik som er simpel og ligetil, hvorimod den anden er lidt mere avanceret.

Simpel metode

Avanceret metode


Du kan finde vores udvalg af vinduesskrabere her - Har du spørgsmål eller ønsker vejledning omkring vinduespudserudstyr, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på tlf. 70404500