Laver du disse 5 fejl, når du bruger microfiberklude?

Bliv klogere på de 5 fejl, som folk oftest laver, når de bruger microfiberklude. Herunder kan du læse, hvordan du selv undgår disse 5 fejl fremover - hvad enten du læser med som privat eller erhverv. Vi fører microfiberklude af høj kvalitet til alle de formål, som er beskrevet i dette blogindlæg. Se alle microfiberkludene her. 

 

Fejl nr. 1: Bruger skyllemiddel

Synes du, at din microfiberklud har mistet sin magnetiske effekt på støv og snavs? Så skyldes det højt sandsynligt at du har vasket den med skyllemiddel. Det er almindeligt kendt, at skyllemiddel gør dit tøj blødt og modvirker statisk elektricitet i fibrene. Det samme gør sig gældende, når du vasker dine microfiberklude med skyllemiddel. Ulempen er blot, at det er denne statiske elektricitet som giver microfiberkluden sin specielle evne - netop at opsuge tørt støv og snavs som en magnet. Men er du én gang kommet til at vaske din klud med skyllemiddel, så frygt ej. Du kan redde den ved at vaske den igen, denne gang uden skyllemiddel, og ved 60 grader. Så genvinder den sin støvsugende evne.  

 

Fejl nr. 2: Vasker ved forkert temperatur

Har du prøvet at tage din microfiberklud ud af vaskemaskinen, og undret dig over hvorfor den ikke ser ren ud? Microfiberkludens specielle fibre giver først slip på skidt og snavs, når kluden vaskes ved 60 grader. Vaskes kluden således på under 60 grader, bliver den ikke ordentligt ren. Du kan senere hen risikere at det tilbageværende snavs på kluden kan ridse følsomme overflader, eksempelvis din computerskærm eller glas. Du kan også vælge at vaske dine microfiberklude ved over 60 grader. Bagsiden ved de høje temperaturer er dog, at du risikerer at kludens holdbarhed formindskes. En microfiberklud kan, afhængigt af dens kvalitet, holde til minimum 500 vaske ved 60 grader. Så ønsker du en ren microfiberklud med en lang holdbarhed, anbefaler vi, at du vasker den ved præcist 60 grader.  

 

Fejl nr. 3: Bruger det forkerte vaskemiddel

Når du vasker dine klude, skal du gøre det med almindeligt vaskemiddel, som har en pH-værdi på 10,5 eller derunder. Samtidig må du ikke bruge klor eller blegemiddel udover hvad vaskemidlet i forvejen indeholder, da begge dele skader kludens fibre og derved forringer kludens rengøringsmæssige fordele.  

 

Fejl nr. 4: Bruger almindelige microfiberklude til følsomme overflader

Følsomme overflader såsom computerskærme, glas og spejle, skal rengøres med en microfiberklud specielt til disse overflader. På denne måde kan det undgå at ridse overfladerne. Vi anbefaler derfor, at du sikrer dig, at dit microfiberprodukt er tilegnet disse følsomme overflader, før du tørrer dem over.  

 

Fejl nr. 5: Bruger den samme microfiberklud flere steder

Bruger du den samme klud til rengøring af badeværelset og køkkenet - ligegyldigt om du er privat eller erhverv - udsætter du dig selv og andre for mulig bakteriesmitte. Du kan undgå krydskontaminering, og derfor opnå en bedre hygiejne, ved at farvekoordinere din rengøring med dine microfiberklude. På denne måde kan du begrænse spredning af bakterier fra toilettet til køkkenet og andre områder. Et eksempel på farvekoordinering af klude med bestemte formål kunne være:

  • Rød klud til toiletter og sanitet
  • Blå klud til køkken
  • Grøn klud til inventar
  • Gul klud til desinficering (og isolation på hospitaler)
 

  God fornøjelse!