Taski Jontec 300 - alt hvad du bør vide om Jontec 300

Taski Jontec 300 - alt hvad du bør vide om Jontec 300

Jontec 300 er et populært gulvrengøringsmiddel fra Diversey Sealed Air. Produktet fås i en lang række forskellige varianter, hvor elementer såsom farve, duft, miljømærkning og volumen er forskellig.

Producenten er tidligere kendt som henholdsvis Diversey, Johnson Diversey samt Johnson - og ældre varianter af Jontec 300 kan derfor have disse navne påtrykt flasken. Ydermere er produktet også kendt under betegnelsen Taski Jontec 300 F4A som er den tekniske betegnelse.

Produktegenskaber

Jontec 300-serien er udviklet til gulvvask af gulvmaterialer som ikke behøver pleje. Produktet er dermed eksempelvis velegnet til rengøring af lakerede trægulve, polishbelagte overflader samt flere typer af klinker- og fliser. Taski Jontec 300-familien har desuden følgende fordele:

  • Bred anvendelse: manuel brug, anvendelse med skuremaskine samt til brug i gulvvaskemaskine
  • Højkoncentreret
  • Neutral pH-værdi
  • Hurtig tørretid
  • Tørrer stribefrit op
  • Lavtskummende (praktisk ved anvendelse i gulvvaskemaskiner)
  • Fås i varianter med lugtteknologi (alm. Jontec 300-variant)
  • Fås i svanemærkede varianter (Jontec 300 Free og Jontec 300 Pur-Eco)
  • Fås i variant med DIN-godkendelse til sportsgulve (alm. Jontec 300-variant)

Buzil Blitz - et godt alternativ

Buzil blitz produkter

Taski Jontec 300 fra Diversey Sealed Air er såkaldt "mærkevarekemi". Dette betyder at produktet er udviklet med henblik på bedst mulig rengøringseffekt, rettere end på at holde prisen nede. Dette gør, at produktets rengøringseffekt er langt bedre end meget af det no-name kemi som findes på det danske marked. En anden fordel, er at produktet er meget højkoncetreret. Følger du produktets doseringsvejledning, vil Jontec 300 derfor ofte række længere, end billig kemi, som ofte ikke er lige så højkoncentreret.

Det er dog muligt at finde alternativer til Jontec 300, blandt andre producenter af mærkevarekemi. Og det kan der være god grund til, da Taski Jontec 300 er prissat en del højere, end tilsvarende produkter fra førende producenter af rengøringsmidler.

Hos HUMA.dk anbefaler vi produkterne Buzil Blitz Citro og Buzil Blitz Tropic, som et alternativ til Taski Jontec 300. Disse to produkter har samme anvendelsesområder, er meget højkoncentrerede og har en uovertruffen rengøringseffekt. Buzil Blitz Citro og Buzil Blitz Tropic er egentligt det samme produkt, blot med forskellig parfume. Om du vil bruge Blitz Tropic eller Blitz Citro som et alternativ til Jontec 300, kommer derfor mest af alt an på dine præferencer i forhold til duft.

Buzil Blitz Citro og Tropic fås kun som "rene" produkter, i hhv. 1 liters flasker og 10 liters dunke. Ønsker du derfor enten produkter uden parfume og farve, eller produkter i særlige Diversey doseringsposer, flasker mv. kan Buzil produkterne ikke anvendes som alternativ.

Ønsker du et miljømærket alternativ til Jontec 300 Pur-Eco, kan du med fordel vælge Buzil Planta Soft. Dette produkt bygger på samme kemiteknologi som Buzil Blitz-produkterne, men er mærket med det fælleseuropæiske miljømærke EU-blomsten, som er det europæiske modsvar til svanemærket.

Mange undervarianter af Jontec 300

Rengøringseffekten er ens i de forskellige varianter af Taski Jontec 300, som der findes. Det kan derfor være lidt svært at finde hoved og hale i forskellen på de enkelte varianter. Nedenfor kan du derfor læse, hvad de enkelte produktnavne dækker over, samt se en oversigt over forskellen på de enkelte varianter.

Jontec 300: Den almindelige "referencemodel" med den klassiske grønne farve, som indikerer at der er tale om et produkt til gulvvask. Produktet er desuden tilsat farve. Denne variant er ikke miljømærket.

Jontec 300 Free: Med free-varianterne, får du et gulvrengøringsmiddel uden tilsat farve og parfume. Denne variant bærer desuden det nordiske miljømærke svanen.

Jontec 300 Free Pur-Eco: Denne variant indeholder både parfume og farve, men er til gengæld svanemærket.

Jontec 300 i systemposer- og flasker

Udover klassiske 1-liters flasker og 5 liters dunke, fås Jontec 300 desuden i en række systemposer- og flasker:

SD / SmartDose: Særlig doseringsflaske, som med den indbyggede pumpe foretager nøjagtig koncentratdosering.

J-flex: Særlig doseringsflaske som kan tilsluttes direkte til en klassisk vandslange/haveslange. Flasken sørger herefter for at blande koncentratet i det rigtige doseringsforhold, direkte ned i eksempelvis en moppespand.

ID / IntelliDose: Systemposer til TASKI IntelliDose™ doseringsanlæg

QS / QuattroSelect: Systemposer til QuattroSelect™ doseringsanlæg

Volumen Parfume Farve Miljømærket HUMA varenr.
Jontec 300 1 L Ja Ja Nej CS-7512924
Jontec 300 5 L Ja Ja Nej 17122
Jontec 300 J-flex 1,5 L doseringsflaske Ja Ja Nej
Jontec 300 ID (IntelliDose) 1,5 L systempose Ja Ja Nej
Jontec 300 Free 1 L Nej Nej Ja
Jontec 300 Free 5 L Nej Nej Ja 17121
Jontec 300 Free SD (SmartDose) 1,4 L doseringsflaske Nej Nej Ja
Jontec 300 Free QS (QuattroSelect) 2,5 L systempose Nej Nej Ja
Jontec 300 Free ID (IntelliDose) 1,5 L systempose Nej Nej Ja 17255
Jontec 300 Pur-Eco 5 L Ja Ja Ja
Jontec 300 Pur-Eco SD (SmartDose) 1,4 L doseringsflaske Ja Ja Ja 105213
Jontec 300 ID (IntelliDose) 1,5 L systempose Ja Ja Ja