Purell - Håndesinfektion som gel eller skum?

Purell - Håndesinfektion som gel eller skum?

Med Purell er det muligt at købe hånddesinfektion i både gel eller skumform. Om man skal vælge skum eller gel, er overordnet en smagssag. Begge varianter har den samme bakteriedræbende effekt, og fungere derfor lige godt uanset hvilken en af dem du vælger til din dispenser.  

Hånddesinfektion i skumform

Hånddesinfektion i skumform syner af mere ved dosering end desinfektionsmiddel i gelform. Det holder samtidig også sin form og bliver ikke flydende ved kontakt med hænderne, hvilket er med til at sikre en let påføring, uden at svine. Da hånddesinfektion i skumform har en større volumen, vil det være med til at mindske forbruget, og forebygge overdosering, da brugerne ikke vil føle der er behov for mere desinfektionsmiddel, end det som dispenseren doserer.

Synes man alligevel at den dosering af skum, som dispenseren er indstillet med fra fabrikkens side af, er for meget, er det muligt at tilkøbe en fitting som er med til at give en mindre mængde skum pr. dosering. Det eneste der er med denne fitting, er at den kun passer til Purell dispenserne på 1200 ml.

Hånddesinfektion i gelform

Desinfektionsmiddel i gelform, kan i modsætning til skum, syne af mindre ved én dosering. Derfor kan det for nogle brugere også være svært at vurdere hvor meget hånddesinfektionsmiddel der skal bruges, hvilket kan medføre overforbrug. Når hånddesinfektion i gelform kommer i kontakt med hænderne, bliver det øjeblikkeligt flydende, hvilket sammen med overdosering kan vanskeliggøre påføringen uden at spilde. Har man valgt desinfektionsmiddel i gelform, er det vigtigt at gøre opmærksom på at én dosering er rigeligt, selvom det ikke syner af meget.

Muligt at skifte sine refiller fra den ene til den anden variant

Har du købt hånddesinfektion som gel og ønsker at skifte til skum, eller omvendt, så kan du med Purell nemt skifte til den anden variant uden problemer. Purell har nemlig lavet alle deres dispensere, så de med fordel kan anvendes med både skum og gel, alt efter hvad du som kunde foretrækker. Det eneste du skal være opmærksom på ved skift af refiller, er at du køber den størrelse, som passer til din dispenser. Dispensere og de tilhørende refiller fra Purell, findes i henholdsvis 700 og 1200 ml. 

Er du interesseret i at vide mere om fordele ved hånddesinfektion, og hvordan du anvender det korrekt, kan du læse mere her