10 steder man kan bruge Rodalon indendørs

10 steder man kan bruge Rodalon indendørs

Mange steder og områder kan man bruge Rodalon Indendørs, det er nemlig et suverænt all-around middel til rengøringen. Her er vores top 10 over steder man kan bruge Rodalon.

Derfor er Rodalon godt

Det virker til mange forskellige rengøringsopgaver, hvor man skal desinficere. Rodalon er nemt at arbejde med og er mindre skadeligt at andre typer af kemikalier. Desuden virker det på mange områder, så det kan bruges til samtlige ting. Derfor har vi lavet en liste over de steder, hvor man oftest kan bruge Rodalon Indendørs, den fås både i almindelig flaske og i sprayform, for en nemmere anvendelse. Bemærk at der findes to varianter af Rodalon, her er det kun gældende for den indendørs variant.

Køkkenet

Du kan med fordel bruge Rodalon til at gøre køleskabet rent. Det er nemlig en effektiv måde at dræbe bakterier. Start med at blande en opløsning af 1 dl Rodalon til 1 L vand. Vask grundigt med en klud og tør efter med en tør klud, viskestykke eller køkkenrulle. Andre steder man med fordel kan anvende Rodalon er, skærebræt og knive. Her blandes en opløsning der er 1:10, hvor stor en mængde oplæsning man skal bruge, afhænger af hvor meget udstyr man har.

Badeværelset

Bakterier lever rigtig godt i bruseren og toilettet, derfor kan man bruge Rodalon til at få fjernet det meste. I toilettet kan man bruge en opløsning der hedder 1:10 og skure godt efter nede i selve toilettet med toiletbørsten. I bruser, kan man også bruge en 1:10 opløsning, hvor man kan bruge en klud eller en ridsefri svamp til at fjerne bakteriebelægninger. Det samme gælder for bruseforhæng, her laves samme blandingsforhold og badeforhænget lægges i blød i 1-2 timer. Derefter kan man vaske det på en normal vask efter anvisningerne.

Til tekstiler og møbler

Rodalon bleger ikke farveægte tekstiler og møbler. Derfor kan det bruges til samtlige møbler og tekstiler. På tekstiler kan man fjerne lugt, mug og skimmelsvamp. Det kan være på gardinerne eller sokker. Vær opmærksom på sarte stoffer fx. silke og uld. Start med at læg tekstilerne i blød i en opløsning på 1:10 i ca. 30 min og vask derefter grundigt af med vand. Hvis det kan tåle vaskemaskine, så kan man med fordel bruge det bagefter til en eftervask. Man kan gentage behandlingen hvis det er nødvendigt.

Tøjvask

Sportstøj og almindeligt tøj, fx. med svedlugt eller andet kan være svært at få fjernet med almindelig vask. Det er ofte at det sidder inde i selve materialet og man kan ikke få fjernet bakterier og mug ved at bruge lave vaskegrader, som tøj normalt kun kan tåle. Det er derfor besværligt at få bugt med disse problemer. Læg tøjet i blød i 30 minutter, sørg for at tøjet ikke flyder i overfladen men bliver gennemvædet af opløsningen. Bagefter vaskes tøjet på en almindelig vask efter tøjets anvisninger.

Skimmelsvampramte områder

Der kan komme skimmelsvamp alle steder hvor der er gode levevilkår for svampen kan gro. Det er gerne i fugtige områder og på mange overflader. Her er det ofte set på tekstiler, vægge, indelukket rum fx. på badeværelset. Det bedste man kan gøre for at forhindre skimmel er at sørge for en god udluftning, det kan dog være nødvendigt at bruge andre midler hvis uheldet er ude. Ved at være grundig med desinficeringen, forhindre man også derved nye angreb. Lav en opløsning på 1:10 og påfør blandingen med en klud eller svamp. Lad det virke i minimum 30 minutter, men jo længere Rodalonen sidder, jo bedre vil effekten være. Rodalonen dræber svampen og sporrer så det ikke bliver spredt yderligere. Ved hårdt angrebet områder kan det være nødvendigt at gøre opløsningen mere koncentreret eller kontakte professionelt firma.

Spa og pools

Disse badeområder har hyppigt udsat for bakterier da der ikke er den samme rengøringen som ved andre steder. Derfor kan det være nødvendigt at bruge andre metoder til at få fjernet disse, så man ikke bliver smittet med noget efter at have været i vandet. Ved spa: Lav en opløsning på 1:10 og kør det igennem rørsystemet i 20 minutter. Skyl efter med rent vand 2-3 gange inden spaet tages i brug igen. Brug samme opløsningsforhold til at rengørere og desinficere sider og kanterne med Rodalon. Brug en ren klud og vask grundigt af. ved pool: En opløsning på 1:10, vask grundigt på kanterne og siderne inden brug og efter brug, når der er tømt for vand. Ved at rengøre ofte, kan man forhindre smitten af bakterier og mug.

Rengøring af barnevogn

Hvis man har en gammel barnevogn eller har erhvervet en brugt, kan det være en stor fordel at rengøre barnevognen med Rodalon inden man tager den i brug. Det kan være at den med tiden har fået skimmel eller andre ulækre belægninger som børn er meget ømtålelige overfor. Det kan betyder astma eller allergi hvis det skulle blive slemt. Lav en opløsning på 1 dl Rodalon til 1 L vand og vask grundigt af både inde og uden på barnevognen. Lad det virke i min. 30 minutter og vask derefter med rent vand på en klud. Husk at sørge for at den tørre ordentligt inden man lægger madras og sengetøj i. Ellers vil den blive ødelagt af for meget vand og fugt.

Til husdyr

Primært til hunde og kattes sovesteder og kattens kattebakke. Fjern de dårlig lugte og små mokroorganismer der kan komme ind sammen med kæledyret. Det kan være sovepladserne, et tæppe eller en kurv. Til alle delene laves en opløsning på 1:10 og lad virke eller stå i blød i 30 minutter. Ved en kurv, kan man bruge børste med opløsning på og børste den godt af med vand. Stil til tørre eller tør den på anden måde hvis muligt.

Skybrud

I sommerperioderne er der ofte skybrud rundt om i Danmark. Det er som regel via kloaksystemet at vandet kommer ind eller direkte fra gaden hvis ens hus er i samme højde. Det er også typisk for boliger med kælder. Det vil kommer ned igennem rør, og nedgange. Som det første skal man være forsigtig ved berøring af ting, bruge gummistøvler og handsker. Vandet kan være meget forurenet og kan betyde at man kan blive meget syg. Især ved kloakvand. Sørg for der er udluftning, da nogen bakterier også er luftbåren. Når området er tømt for vand kan man bruge Rodalon. Men ved større vandskader kan man kun benytte et professionelt firma der kan være gennem dit forsikringsselskab.

Fritidsliv - camping

Hvis teltet eller campingvognen skal vaskes indvendigt kan man bruge Rodalon. Enten til at lægge i blød eller til at vaske af med. Brug 1 eller 2 dl Rodalon pr. liter vand som bruges. Det kan bruges både på plastoverflader og tekstiler. På en campingvogn kan man rense vandtanken med Rodalon. Bland 1:10 opløsning, hæld i vandtanken, lad det stå og virke i 30 minutter. Tøm tanken og skyl efter mindst 3 gange med rent vand for at få al Rodalonen væk. Når det er gjort så har man fjernet mange mikroorganismer og bakterier, som kunne forårsage sygdom. Uanset hvilken opgave man har for så af rengøringen, er Rodalon et godt alternativ til rengøringen. Desuden er det miljøvenligt end fx. klorin eller andre stærke kemikalier. Husk at anvende handsker ved stærkere koncentrationer eller opløsninger, da det kan give rynkede fingre og hænder. Brug altid Rodalon på et lille stykke tekstil eller overflade, hvis du er i tvivl om hvorvidt at det kan tåle en behandling.