Hvordan pudser man vinduer? - Se den store gør det selv guide her!

Hvordan pudser man vinduer? - Se den store gør det selv guide her!

Rene vinduer er et smukt syn for øjet. Men hvordan pudser man vinduer indendørs? Hvilket udstyr til vinduespudsning bør man bruge? Og hvordan laver man den optimale vinduesvask blanding? Det er nogle af de spørgsmål, som besvares i dette indlæg om vinduespudsning tips.

Beskidte vinduer er uundgåeligt, og alle husejere oplever det af og til. Udvendigt er der behov for vinduesrengøring grundet fugleklatter, skid, snavs m.m. Indvendig er der behov for vinduesvask grundet mados, røg fra stearinlys osv. Når man skal finde løsningen på problemet, er det måske fristende at kontakte en vinduespudser udefra. Denne mulighed er dog dyr, og ikke alle har økonomien til at kontakte det lokale vinduespudser firma.

I stedet kan du, med let viden omkring vinduespudsning, selv pudse dine vinduer til billige penge. Hvorfor ikke spare de penge og bruge dem på en oplevelse med familien? Sandheden er nemlig: du behøver ikke kontakte en professionel vinduespudser for at få professionelle resultater. Læs med og få rene vinduer i dag.

Rengøring af vinduer - sådan gør du (5 simple trin)

Langt de fleste har et behov for vinduespudsning. Det er dog langt fra alle, der pudser deres vinduer korrekt. Dette afsnit er skrevet med et formål: at sikre, at du ikke er blandt dem, der bruger en forkert metode. I de nedenstående 5 simple trin, beskrives den ideelle vinduesvask. 

1. Dyb indvaskeren i sæbevandet og klem det værste vand ud.

2. Sæb hele dit vindue ind og benyt indvaskeren til at skrube eventuel skidt og snavs væk fra ruden. Bemærk du på siden af langt de fleste indvaskere finder en skrubbeflade, som er særligt egnet til diverse fastsidende snavs, du måtte have på dit vindue.

3. Dernæst, lav en tør bane langs vinduets venstre kant med viskestykke eller glasklud.

4. Placer nu en skraber i den tørre bane og puds fra venstre mod højre side på vinduet. Før herefter pudseren nedad og puds nu modsatte vej mod venstre. Fortsæt i en s-formet bevægelse dette, til du når rudens nederste vindueskarm. Når du benytter skraberen, er det vigtigt at du holder et konstant tryk på ruden, da dette giver det bedste resultat.

5. Endelig slutter du af med at tørre alle kanter af, således du undgår dråber, der løber ned af dit. rene vindue. Dermed får du også en vinduesvask uden striber. Du skulle nu gerne stå med et fantastisk resultat i form af et skinnende vindue.  Se Emil fra Huma demonstrere de 5 trin i videoen overfor 

Det udstyr til vinduespudsning skal du bruge

Når man skal pudse sine vinduer, er det altafgørende, ikke blot at have den rigtige fremgangsmåde, men at have det rigtige vinduespudser grej. Nedenfor finder du ustyret, der skal give dig skinnende rene vinduer.

Vinduessæbe

For at få de optimale resultater med rengøring af vinduer, er det nødvendigt at have en effektiv sæbeblanding. Her er vinduessæbe det ideelle valg at bruge til opblanding med vand. Men hvilken vinduessæbe bør man lægge i indkøbskurven, når man søger spejlklare vinduer? 

Vi har her på siden flere forskellige slags vinduessæbe. Vores foretrukne variant er Planta View fra Buzil, som sikrer et flot og stribefrit resultat. Planta View er mærket med EU-blomsten, som er det europæiske miljømærke. Ønsker du i stedet en svanemærket klassisk vinduespudsersæbe, kan vi anbefale HUMA Vinduessæbe, 1 L. Her er ligeledes tale om professionel og effektiv vinduessæbe til en billig pris. 

Alternativer til vinduessæbe 

Nogle vælger alternativ at bruge opvaskemiddel med salmiak til sæbe blandingen fremfor vinduessæbe. Dette kan dog ikke anbefales, da denne løsning giver et dårligere og mindre effektivt resultat. Samtidig er hjemmelavet sæbeblanding ikke nødvendigvis en billigere løsning end den anbefalede vinduessæbe. De fleste vinduessæber højkoncentrerede, hvilket reducerer behovet for store doseringer. På den måde forlænges produktets levetid. Dette betyder i sidste ende en billig vinduespolering og en økonomisk besparelse. Særligt når det kommer til indendørs vinduespudsning, er vinduessæbe at foretrække frem for de hjemmelavede sæbeblandinger. Den ofte anvendte salmiakspiritus indeholder opløsningsmidler, hvilket resulterer i giftige dampe. Dette er særligt dårligt for indeklimaet, hvorfor vinduessæbe er at foretrække.

Indvasker

Indvasker er en nødvendighed for dig, der skal rengøre dine vinduer. Indvaskeren benyttes til at dybe i sæbeblandingen og sæbe ruden ind med, før en skraber benyttes. En indvasker består af to elementer - en stripholder og et stripbetræk. Stripholderen holdes i hånden, mens det påførte stripbetræk sørger for den egentlige indvaskning. Ofte er det dog muligt at købe en samlet indvasker. Vi tilbyder forskellige stripholdere fra bl.a. kendte Unger. Vi har ligeledes også tilhørende stripbetræk, bl.a. et effektivt stripbetræk med ekstra lange fibre som sikrer en perfekt indvaskning.

Skraber

Når vinduet er indvasket med sæbeblandingen, er der behov for det måske vigtigste redskab - en skraber. Skraberen bruges med et konstant tryk på vinduet til at fjerne sæbevandet fra ruden. En skrabe består af et håndtag og en skinne. Oftest sælges skrabere som komplette med både håndtag og skinde. Samtidig kan man andre steder købe håndtag og skinne hver for sig. Vi tilbyder begge muligheder i vores store udvalg af skrabere, skinner og håndtag.

Klud (til aftørring af kanter)

En god klud er altafgørende, når det kommer til vinduespudsningens sidste touch. Flere forskellige klude kan benyttes til aftørring af vinduets kanter. Du kan bl.a. benytte et almindeligt viskestykke, perfomance viskestykke samt glasklud. Modsat et normalt viskestykke er performance viskestykker og glasklude særligt udviklet til fnugfri aftørring af glas, hvorfor disse er oplagte valg til aftørring. 

Vinduespudsning behøver altså hverken at være svært eller dyrt. Du har nu lært, både hvad du skal bruge til din vinduespudsning, og hvordan du nemt vasker dine vinduer korrekt med 5 simple trin. Med den viden, skulle du nu have den perfekte vinduespudsning opskrift og være godt udrustet til at gøre dine beskidte ruder skinnende igen.