Stoppet wc? Sådan forebygger du problemerne

Sker det fra tid til anden, at jeres toiletter og afløb stopper til? Er svaret herpå et ja, er I ikke alene. Hver dag stopper hundredvis af toiletter til, hvilket i mange tilfælde ender med at koste dyrt, da man kan være nødsaget til at rekvirere en slamsuger for at afhjælpe problemet. Hvad mange dog ikke ved af, er at man selv kan gøre rigtig meget, for at forebygge problemerne. Lad os derfor se på nogle af de tre hyppigste grunde, til at toiletter og afløb stopper til.

 

1: Overdrevet brug af lille skyl

Mange virksomheder har toiletter med såkaldt kombinationsskyld, som giver mulighed for at benytte både stort og lille skyl. Da der er massive mængder vand at spare, ved at vælge det lille skyl, vælger langt de fleste dette. Problemet her, er blot, at mange afløb er dimensioneret til at man bruger stort skyl. Er I uheldige at have en lang periode hvor der udelukkende benyttes lille skyl, er der derfor en risiko for at toiletpapiret ikke kommer så langt som det burde. Anbefalingen herfra er derfor, at I ikke udelukkende benytter lille skyld, men fra tid til anden også benytter det store skyl.

 

2: Håndklædeark i toilettet

Som udgangspunkt er det kun toiletpapir, som er designet til at blive skyllet ud i toilettet. Skyller I derfor håndklædeark eller køkkenrulle i toilettet, kan dette hurtigt sætte sig fast i jeres afløb. Den ideelle løsning, er selvfølgelig, udelukkende at skylle toiletpapir ud i toilettet. Dette kan opnås gennem information til toilettets brugere, men også ved at sikre, at affaldsspanden er dimensioneret til indeholde alle de håndklædeark der benyttes.

 

3: Sværtopløseligt toiletpapir

I meget sjældne tilfælde, kan selve toiletpapiret være så sværtopløseligt, at det sætter sig fast i afløbet. I langt de fleste tilfælde, skyldes problemerne dog en af de to førnævnte årsager. 

 

Afhjælp problemet med letopløseligt papir

I praksis kan det vise sig tæt på umuligt, at få folk til at bruge stort skyld, og samtidig undgå at folk kaster håndklædeark og køkkenrulle i toilettet. Har I således prøvet at appellere til folks sunde fornuft, og samtidig sørget for at papirkurven kan følge med, er der en sidste udvej, som sikkert vil kunne afhjælpe problemet. Løsningen her, går ud på at benytte letopløseligt papir først og fremmest letopløselige håndklædeark, men ligeledes letopløseligt WC-papir.

Katrin EasyFlush, er en serie af letopløseligt papir, som kan være med til at forebygge tilstoppede rør og kloakker, samtidig med at det er en rigtig god papirkvalitet af nyfibre.  

Toiletpapir som er let at skylle ud