Sådan skåner vi miljøet

Vi har hos HUMA.dk en målsætning om, at efterlade grønnere fodspor for fremtiden. I praksis betyder det, at vi driver vores virksomhed ud fra en række ”grønne principper”, som både er gode for miljøet og virksomhedens økonomi. Blandt disse kan nævnes:

Vi støtter MiljøvenligPakning

Vi er tilmeldt mærkningen MiljøvenligPakning, som er en sammenslutning af virksomheder der sender pakker og derved bruger emballage, men samtidig ønsker at skåne miljøet og klodens begrænsede ressourcer. Mærkningsordningen har udarbejdet en række råd og retningslinjer, som vi stræber efter at overholde. Disse råd er:

  • Brug minimal emballage hver gang det er muligt
  • Brug genanvendelig emballage
  • Brug emballage fremstillet af genbrugsmateriale
  • Brug emballage i høj kvalitet for at undgå ekstra emballage
  • Brug den mindst mulige papkasse
  • Brug miljøvenligt kassefyld til at udfylde papkassen med
  • Print en minimal mængde af pakkesedler, følgesedler, mv.

Udover disse råd, har vi aktivt gjort nogle tilvalg, som vi har implementeret i vores daglige arbejde her i virksomheden. Disse er:

Genbrug af emballage

Al den emballage, som ikke har taget skade under forsendelsen fra vores leverandører, bliver genbrugt til at sende varer i til vores kunder. Ødelagte papkasser bruger vi til at beskytte varerne inde i papkassen, samt til at holde dem på plads. På den måde mindsker vi mængden af affald. Samtidig skal vi som virksomhed ikke i nær så hyppig grad bestille nyproducerede papkasser hjem til forsendelser - og når vi skal, gør vi det i så store mængder, at vi kan holde os kørende i en længere periode uden at fragtmanden behøver at komme på besøg.

Digitalisering

Vi har vidt muligt digitaliseret vores daglige procedure i virksomheden. Eksempelvis foregår al fakturering elektronisk. Samtidig modtager vores medarbejdere deres lønsedler i E-boks fremfor i en fysisk papirversion. Blanketter udfyldes desuden elektronisk og vi printer aldrig E-mails ud.

Miljøvenlige rengøringsmidler

Du finder mange miljøvenlige rengøringsmidler i vores webshop. En stor mængde klude og kemi overholder Svanemærkets strenge krav, så vores kunder skåner sig selv og miljøet. Derfor opfordrer vi ligeledes vores kunder til, at dosere deres rengøringsmiddel korrekt, da mange har tendens til at dosere på slump, og derfor hælder alt for meget rengøringsmiddel i spanden, når de skal gøre rent. Med korrekt dosering skånes miljøet og kundens pengepung.

Spar på strømmen

Når dagens arbejde er udført, og vi tager hjem, sørger vi altid for at al lys, elektronik og computere er slukket. Således medvirker vi til at skåne miljøet for unødig CO2-udslip.