Rengøringsklude og viskestykker

Klude er stadig en af de foretrukne metoder, når der skal fjernes snavs. På denne side får du overblik over de forskellige rengøringsklude vi sælger. Derudover kan du finde vores viskestykker, der er gode til at tørre og holdbare i vask. 

Vi anbefaler microfiberklude til rengøring af stort set alle overflader. Selvom prisen er lidt højere, set i forhold til universalklude, så er de penge hurtigt tjent hjem i form af længere holdbarhed og lavere tidsforbrug.

Alle produkter i “Klude og viskestykker”

Loading...
Filtrering
Aktive filtre
 1. Med rist Nej Fjern denne
 2. Mulighed for vægmontering Nej Fjern denne
 3. Ryd alle
Vi kan ikke finde produkter, som matcher valget.

I denne kategori finder du rengøringsklude fra Nordisk Microfiber og Vileda med forskellige egenskaber. Hvis du efter gennemgangen nedenunder fortsat ikke ved hvilken rengøringsklud, som passer bedst til dine behov, skal du være velkommen til at kontakte os for uforpligtende vejledning på mailen i bunden af denne side eller på tlf. 7040 4500.

Hvilken rengøringsklud skal jeg vælge?

Typen af rengøringsklud, som du skal vælge, afhænger af hvilken type rengøring du skal foretage.

Microfiberkluden egner sig til aftørring af forskellige overflader, både bordflader og gulvarealer. Undersøgelser viser, at microfiberkluden fjerner mange flere bakterier end eksempelvis almindelige fiberklude og altmuligklude. Samtidig er microfiberkluden en effektiv måde at gøre rent på, da den med sin statiske elektricitet opsuger snavs og støv. Ønsker man en effektiv rengøring på kortere tid, skal man derfor vælge en microfiberklud. Denne type rengøringsklud er dog samtidig lidt dyrere end de to andre varianter.

Den almindelige fiberklud og altmuligkluden (også kendt som gulvklud og karklud) er derimod billigere varianter, og som nævnt ovenfor, ikke lige så hygiejniske i brug. Derfor egner de sig til eksempelvis gulvvask og trappevask, og andre steder hvor høj hygiejne ikke er højeste prioritet. Gulvkludene er yderst slidstærke og har en lang holdbarhedstid. Karkludene kan bruges til alle vaskbare overflader, og har omkring 50 vaske i sig.

Rengøring

Rengøringskludene bør ikke vaskes med skyllemiddel eller vaskemiddel, som indeholder blegemiddel.

 • Microfiberklude bør vaskes ved 60 grader, da det er ved denne temperatur at snavs løsner sig fra kludens fibre.
 • Karklude - eller altmuligklude - vaskes ved 90 grader.

Farvekodning

For at sikre et højt hygiejneniveau anbefaler vi, at du farvekoordinerer din rengøring. Dette er en nem måde hvorpå du undgår, at komme til at bruge den
samme rengøringsklud til at rengøre badeværelset og køkkenet, eller andre steder, som man ikke ønsker at overføre bakterier til fra badeværelset.

Et eksempel på farvekoordinering kan være:

 • Rød til toilet og sanitet
 • Blå til køkken
 • Grøn til inventar
 • Gul til isolation eller desinficering (benyttes primært på hospitaler)

Om du vælger denne inddeling eller en anden, er det blot vigtigt, at du holder dig til dén, så du undgår krydskontaminering, og derved unødvendig spredning af bakterier.

Specialklude

Vi har et utal af specialklude til forskellige typer rengøringsopgaver. Fx glaskluden, som er velegnet til pudsning af netop glas, uden fnuller. Du kan se vores sortiment af specialklude i underkategorien her.

Har du brug for hjælp?

Fandt du ikke hvad du søgte, eller har du nogen spørgsmål?

Maria og kollegaerne sidder klar til at hjælpe dig på

Tlf. 70 40 45 00

Rengøringsartikler

 • Huma
 • Buzil
 • Nmf
 • Diversey
 • Purell
 • Unger

Kontorartikler