Måtter til entre - Derfor skal du bruge entremåtter

Måtter til entre - Derfor skal du bruge entremåtter

Hvad skal man bruge en entremåtte til, og hvilken entremåtte bør jeg vælge? Det er nogle af de spørgsmål der vil besvares i dette indlæg, hvor der sættes fokus på måtter til entre som instrument til optimering af rengøring. Uanset om din interesse i entremåtter ligger i privat forbrug eller erhverv, er der et afsnit specifikt til dig længere nede.  

 

Behovet for måtter til entre i hjemmet

Langt de fleste har en vis interesse i renlighed - særligt, når det kommer til ens personlige hjem. Dit hjem skulle helst virke præsentabelt og imødekommende, når familien kigger forbi eller når vennerne kommer til spisning. Dog kan man nemt komme til at slæbe skidt og snavs med ind i huset efter en indkøbstur, løbetur eller lignende. Særligt i et land som Danmark, hvor der falder over 760 mm nedbør årligt, er der stor risiko for at have fugtigt jord, mudder osv. siddende under sålen på ens sko. Vi kender også alle til vejsalt, sne og sjap i vintertiderne, som får os til at banke skoene af en ekstra gang inden vi går indenfor i det varme hjem. Men hvad kan man gøre for at undgå, at diverse skidt havner i hjemmet, som gerne skulle være et rent sted? Entremåtter er svaret. En entremåtte forhindre at snavs og skidt kommer længerere end til indgangen. Dette betyder ikke blot mindre snavs i entreen, men også et reduceret behov for rengøring. På den måde er entremåtter et essentielt middel til optimering af rengøring. Der er dog stor forskel på diverse måtter, hvilket vil blive belyst senere i indlægget. 

 

Behovet for entremåtter til erhverv

Også i erhvervet er der behov for entremåtter. Undersøgelser viser, at 80 % af al snavs og skidt, der bliver båret ind i bygninger kommer ind via fødderne. Dette understreger først og fremmest, hvor vigtig entremåtter er ift. minimering af snavs i butikker, på arbejdspladser m.m. og dernæst, hvor meget behovet for rengøring reduceres ved brug af entremåtter. Dette giver naturligvis en økonomisk besparelse - både i form af rengøringsmidler samt arbejdskraft. Det kunder og medarbejdere ser, når de indtræder en virksomhed er entreen. Derfor er det særligt vigtigt, at denne er udstyret med en entremåtte fremfor at være beskidt. Såfremt indgangen ikke er ren, er der en vis risiko for, at man som udsender negative signalværdier til kunden om stedet generelt. Dette kan påvirke kunden og i sidste ende reducere de besøgendes forbrug og dermed virksomhedens indkomst. Entremåtter er derfor også i erhverv et yderst anbefalelsesværdigt værktøj til at vedligeholde renligheden - særligt i fx. restaurationsbranchen, hvor rummene helst skulle fremstå så appetitligt som muligt.  

 

Forskellige typer entremåtter

Entremåtte fra ViledaEntremåtter kommer i mange forskellige afskygninger, både når det kommer til størrelse, materiale og farve. Angående materiale er langt de fleste måtter til entre udstyret med en bagside af vinyl - et sort, klart og skridsikkert materiale, som sikre at entremåtten ikke rykker sig. Når det kommer til overfladen, er der en større variation. Overflade materialet fås både i polyamid og polypropylen i forskellige kvaliteter. Måtter til entre fås i et hav af forskellige farver. Der fås alt fra entremåtter til den sprudlende personlighed med behov for en farverig måtte samt den klassiske type med et behov for en neutral entremåtte. Endelig kan entremåtter erhverves i mange størrelser. Markedet byder både på små gulvmåtter til områder med begrænset plads samt store måtter til brug i fx butik . Mens farve afhænger af smag og størrelse afhænger af plads, bør der være en vis fælles interesse i høj effekt. I nedenstående afsnit giver jeg et bud på hvordan den ideel måtte ser ud.  

 

Den ideelle entremåtte?

Bemærk: Mattimax-måtter er desværre udfaset af det danske marked, og kan derfor ikke længere bestilles. Teksten nedenfor er derfor ikke længere retvisende.

Mattimax har produceret en gulvmåtte af høj kvalitet med mange fordele. Mattimax entremåtte er produceret i microfibermateriale. Dette materiale optimerer rengøringseffekten og sørger for en ekstra god rensning af fodsålen. Udover den høje effekt, kan Mattimax entremåtte vaskes i almindelige vaskemaskiner, hvilket er en klar fordel, hvis du vil undgå den dyre måtteservice (se mere i næste afsnit). Mere konkret kan entremåtten fra Mattimax vaskes og genbruges op mod 500 gange, hvilket fortæller lidt om den flotte levetid ved produktet. Entremåtten fra Mattimax har også en høj sugeevene samt hurtig evne til at tørre, hvilket er en klar fordel ved aftørring af specielt våde sko. Måtten har en neutral mørk farve og kan dermed benyttes overalt. Endelig, fås entremåtten iforskellige størrelser, hvilket gør den aktuel i alle områder. Uanset om du er interesseret i entremåtter til hjem eller butik, bør du overveje Mattimax entremåtter. Det er en af de produkter, som du finder i vores udvalg af gulvmåtter og smudsmåtter her på siden. Vi sælger til både privat og erhverv.

 

 

Måtteservice eller gør det selv?

Som køber af entremåtter til erhverv bør man overveje, om entremåtterne kan vaskes på egen hånd. Entremåtter er som tidligere beskrevet et værktøj til at forbedre hygiejnen på kontoret eller i butikken. Derfor bør måtten også altid være forholdsvis ren, da resultatet ellers reduceres. Men kan entremåtter tåle en tur i vaskemaskinen? Mange entremåtter kan ikke vaskes i almindelige vaskemaskiner, og det er derfor en nødvendighed, at det givne måtte firma kommer og skifter din entremåtte af og til. Dette er ofte dyrt og derfor en økonomisk ulempe. Er man ikke interesseret i denne omkostningsfulde service, bør man derfor finde en entremåtte, som kan vaskes i almindelig vaskemaskine. Udover den økonomiske fordel, kan man ved køb af en ekstra entremåtte sikre sig, at man altid har en ren måtte, når den beskidte er til vask. Dette er klart en fordel fremfor at skulle være afhængig af det dyre måtte firma. Som beskrevet ovenfor, er Mattimax entremåtte et eksempel blandt de måtter der kan vaskes i helt almindelige vaskemaskiner.

Det kan altså konkluderes, at måtter til entre i høj grad er et nyttigt middel til optimering af renligheden i både hjem og industri. Resultatet af en god entremåtte er, at skidt og snavs ikke når længere end til din entre, og du undgår dermed at skulle bruge en masse tid på rengøring af gulv. Endeligt, er der mange forskellige visuelle samt funktionelle kvaliteter du bør overveje, før valget falder på din næste entremåtte.